Neten az 1945 és 1958 közötti magyar belügy tevékenysége

dokument-scannerA Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Közszolgálat Egyetem (NKE) közös munkája révén digitalizálták a magyar Belügyminisztériumban 1945 és 1958 között kiadott utasításokat. Mikó Zsuzsanna, a levéltár főigazgatója a projekt eredményének bemutatóján azt mondta: a digitalizált iratanyagot júliustól a levéltár honlapján is elérhetővé teszik.

Patyi András, az NKE rektora közölte: az iratokban egyebek között az internálótáborokkal összefüggő, de még a szolgálati kutyák kiképzéséről szóló utasítások is találhatók. Mint mondta, a csaknem harmincezer oldalas iratanyag megismerésével nemcsak a belügyi, rendészeti tevékenység, hanem a magyar társadalom, politika történetének újabb rétegei nyílhatnak meg. Az iratok feldolgozását most 1958-ig végezték el, de amint találnak további forrást, 1990-ig folytatják a munkát – tette hozzá a rektor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Öt tipp: így lehet biztonságos a fájlmegosztás II.

pén jún 13 , 2014
Egyszerűbb verziókövetés Mindig zavart okoz, ha egy adott dokumentumból több különféle, régebbi és újabb változat kering az alkalmazottak között, például e-mailben vagy pendrive-on. Időbe és energiába kerül kideríteni, melyik munkatárs melyik verzióból dolgozik, kinek kell frissebb példányra váltania, és mennyit változtattak a legutóbbi mentés óta a dokumentumon. A helyi fájlmegosztó […]
ZX-81