Népszerűtlen az e-könyv

konyvA 18 év feletti rendszeresen internetezők 59 százaléka nem szokott e-könyvet vásárolni, tíz százalék évente csak egy darabot, hét százalék kettőt, 24 százalék pedig legalább három darabot. Megfigyelhető tendencia, hogy az egy évben megvásárolt e-könyvek számának növekedésével egyenes arányban csökken a vásárlók száma – tehát egyelőre kevesen vesznek több e-könyvet Magyarországon — állapítja meg az eNETMagyar Telekom kutatása. A digitális könyvet nem vásárlók 42 százaléka említette, hogy azért nem vásárol e-könyvet, mert túl drágának tartja azokat. A hazai lakosság e-könyv iránti árérzékenységét jelzi, hogy minden negyedik e-könyvet vásárló maximum a hagyományos könyv árának felét fizetné ki az elektronikus verzióért. A digitális könyveket nem vásárlók negyven százaléka pedig jobban kedveli a nyomtatott könyveket.

Az eNET a kutatás során megvizsgálta, hogy az ártól eltekintve a vásárlás során ugyanannak a könyvnek a nyomtatott könyv, a hangoskönyv vagy inkább az e-könyv változatát választanák-e az emberek, ha szabadon választhatnának ezek közül. A többség, mintegy nyolcvan százalék nyomtatott könyvet vásárolna, 13 százalék virtuális kosarába e-könyv kerülne, öt százalék pedig hangoskönyvet választana, míg két százalék egyiket sem venné meg. Ehhez képest valamivel árnyaltabb az eredmény, ha barátok, rokonok megajándékozásáról van szó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szerdától szabadok a (nép)számlálások adatai

ked márc 4 , 2014
ShareTweetPinShareSzerdán szabadon hozzáférhetővé teszik a magyarországi történeti népszámlálások adatait a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Könyvtár honlapján – közölte a KSH az MTI-vel. A KSH Könyvtár és az Arcanum Adatbázis Kft. együttműködésével, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött Népszámlálási digitális adattár (Néda) a XVIII. és a XX. század vége között megtartott […]

És még ez is...