Nemzetközi szervezet díjazta a Vodafone Alapítvány menekülteket segítő munkáját

A szíriai menekültek millióit segítő munkájáért a Nemzetközi Vodafone Alapítvány elnyerte a mobil iparág szakmai szervezeteként működő szövetség, a GSMA „Kiemelkedő hozzájárulás a mobilszektorhoz 2017” díját (Outstanding Contribution to the Mobile Industry Award 2017).

A Nemzetközi Vodafone Alapítvány a mobiltechnológiát használja fel a menekülttáborokban oly fontos kapcsolatteremtés elősegítésére, illetve az otthonukat elhagyni kényszerülő gyermekek és fiatalok oktatásának biztosítására. Az Alapítvány Hordozható Iskolája a létező legjobb oktatási eszközöket juttatja el azon gyermekekhez, akik a lehető legrosszabb körülmények között élnek.

Törökországban a Nemzetközi Vodafone Alapítvány tíz arabul beszélő önkéntes tanár segítségével programozni tanítja a menekülttáborokban élő 7-14 év közötti gyermekeket, hogy a későbbiek során képessé váljanak arra, hogy kitörjenek a mélyszegénységből. A program az első négy hónapban várhatóan 250 gyermeken segít majd.

Olaszországban nyolc ‘Vodafone Instant Charge’ hordozható töltőállomást szereltek fel a menekülttáborokban, ezek mindegyike hatvan mobiltelefont képes egyszerre tölteni. Mindemellett az Afrikában már bizonyított Hordozható Iskolát is segítségül hívták, hogy speciálisan kifejlesztett tananyagok segítségével a táborokban élő gyermekek és fiatalok megismerkedhessenek az olasz nyelvvel és kultúrával.

A görög menekülttáborokban szintén ingyenes mobiltöltési lehetőséget biztosít az Alapítvány, és az olasz táborokhoz hasonlóan a Hordozható Iskolát is segítségül hívták. A helyi civil szervezetekkel együttműködve a pedagógusok táblagépek segítségével oktatják a 4-14 év közötti gyermekeket. Mindezeken felül hét wifi hozzáférési pontot szereltek fel a menekülttáborokban, összesen 84 ezer mobileszköz kiszolgálására.

A legtöbb munkát azonban továbbra is Afrikában végzi a Nemzetközi Vodafone Alapítvány. Az afrikai menekülttáborokban élő gyermekek és fiatalok átlagosan 17 évre kénytelenek elhagyni otthonukat, így jellemzően az oktatás sem érhető el számukra. Az UNHCR oktatási és innovációs részlegével együttműködve összesen 31 Hordozható Iskolát üzemeltek be Kenyában, Tanzániában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Szudán déli részében, amelyek több mint 43 ezer gyermek számára teszik lehetővé tanulmányaik folytatását.

A szíriai polgárháború 2011-es kezdete óta 11 millióan hagyták el otthonukat. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) becslése szerint közel hárommillió ember menekült Törökországba, egymillió Libanonba, 240 ezer Irakba, 650 ezer Jordániába, egymillió Németországba, és még ennél is sokkal többen keresik helyüket Európa-szerte és azon túl más országokban. Magyarország túlnyomórészt kerítésépítéssel vette/veszi ki a részét a menekültválság megoldásából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Na végre! Android 7.0 és 5.0 EMUI frissítést kap a Honor 8

sze márc 1 , 2017
A hónap végéig csaknem minden magyarországi Honor 8 tulajdonos telepítheti telefonjára a legújabb Android 7.0 operációs rendszert és EMUI 5.0 felhasználói felületet. A frissítés egyszerűsített és testre szabhatóbb kezelőfelületet, fejlettebb funkciókat és hatékonyabb működést biztosít a Honor 8 okostelefonoknak. A kezelőfelület egyik legnagyobb újítása a számítógépeken ismert osztott képernyős elrendezés. […]

És még ez is...