Nemzetközi matematikatanítási konferencia lesz júliusban Budapesten

I love ELTEEurópa legnagyobb matematikai oktatásmódszertani tanácskozását tarják július közepén Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet szervezésében.

Az ELTE közleménye szerint az European Society for Research in Mathematics Education (ERME) július 10. és 14. között Magyarországon rendezi meg a 13. CERME- (Congress of the European Society for Research in Mathematics Education) konferenciát. Kétévenként hívja össze a szervezet a terület szakembereit, hogy lehetőséget biztosítson az európai országokban folyamatban lévő kutatások megismerésére és kutatói együttműködések kialakítására. Az ELTE lágymányosi campusán megrendezendő konferenciára ezer résztvevőt várnak. A kommüniké szerint a rendezvények célja, hogy a matematikatanítás elméletével, módszereivel foglalkozó európai kutatókat közös gondolkodásra sarkallja, ezért az egyéni kutatási beszámolók helyett az együttműködésen alapuló csoportmunkára helyezi a hangsúlyt.

A hagyományoknak megfelelően a CERME-konferencia előtt, július 9-10-én tartják a matematika oktatásával foglalkozó fiatal európai kutatók kétnapos rendezvényét, a YERME-napokat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ukrán menekült gyermekeket segít a nadiya mobilapp

vas márc 5 , 2023
A Dentsu csoport az Apart of ME brit mentálhigiénés szervezettel együttműködve létrehozta a „Nadiya – A Quest for a Safer Place” alkalmazást, amely az ukrán háború elől menekülő, traumatizált gyerekek és szüleik számára kínál segítséget traumáik feldolgozásában.  Az ukrán és angol nyelven egyaránt futtatható Nadiya alkalmazás a kapcsolódó háttértörténet hősnőjéről […]

És még ez is...