Nemzetközi díjat nyert a Xeropan

AlGharawi Attila, XeropanEdTech sorrend: Hétezer cégből a Xeropan a 35. helyet szerezte meg, az európai cégek között pedig a 11. lett és egyben az egyetlen magyar vállalat a nemzetközi ranglistában.

Nagy sikert ért el a Xeropan nyelvoktató applikáció: a napokban publikálta a TIME magazin a Statista portállal közösen azt a top 250-es listát, amely a világ legjobb EdTech, azaz oktatástechnológiai vállalatait állítja sorrendbe. A Statista által összegyűjtött hétezer cég közül választották ki azokat a vállalatokat, amelyek oktatási technológiák nyújtásával és fejlesztésével foglalkoznak, beleértve a termékeket és a szolgáltatásokat is.

A világviszonylatban 35., az európai vállalatok között pedig a 11. helyezést elérő, az országot a teljes listán egyedüliként képviselő, tisztán hazai tulajdonosi körrel rendelkező, magyar fejlesztésű Xeropan digitális eszközökön tanít nyelveket (angolt, németet, spanyolt, franciát, előkészületben a magyar mint idegen nyelvvel). A Xeropan 2021. ősze óta – a KRÉTA elektronikus adminisztrációs rendszerrel létrejött együttműködésének köszönhetően – részese a magyarországi köznevelésnek, a KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja révén.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy egyáltalán felkerültünk egy ilyen prominens listára, az pedig külön öröm, hogy ilyen előkelő helyen. Mindez megerősíti bennünk, hogy az elmúlt tíz év rengeteg befektetett energiája, kutakodása, az applikáció és a tananyag folyamatos fejlesztése megéri a fáradságot, és független szakértők is elismerik az eredményeinket. Emellett arra sarkall bennünket, hogy folytassuk a munkát, és a lehető legjobban felépített, legmodernebb kritériumoknak megfelelő applikációt adjunk a nyelvi kompetenciáikat fejleszteni kívánók kezébe” — jelentette ki AlGharawi Attila, a Xeropan Internationak Kft. ügyvezetője.

-szerk-Vélemény

Amekkora siker ez az elismerés a Xeropannak, épp akkora kudarc a többi magyar EdTech cégnek. Jó harminc-negyven éve a magyar informatika abban a (tév)hitben él, hogy hazánk informatikai nagyhatalom, a magyar finesz kivételes. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy még nem vagyunk a lejtő alján, hiszen nincsenek meg az alapok: az oktatás romokban, néhány éve egy tollvonással megszüntették az általános iskolákban az informatika oktatást. Az alapfokú iskolák döntő többségében nincs 3D-s nyomtató, nincs a robottechnika oktatására szolgáló eszköz vagy drón, és ha mégis van, akkor azt olyan féltve őrzik, hogy gyerek még a közelébe sem jut… (-szerk-) 

Nyelvtanulási szokások Magyarországon

Magyarországi nyelvtanulási szokásokAz ALX Nyelviskola vizsgálata szerint a nyelvtanulás legfőbb mozgatórugója a munka és a szakmai előmenetel (1694 fő). Sokan a nyelvvizsga megszerzését (1005 fő) és a hobbijuk részeként tanulnak (1201 fő), mások pedig a régi tudás felfrissítését (582 fő) vagy a párkapcsolati szükségleteket (213 fő) említették indokként. A felmérésben részt vevők az angol nyelvet tartják a leghasznosabbnak, melyet a német követ (1590 fővel). A nyelvtanulás szempontjából az angol nyelv még kiemelkedőbb jelentőséggel bír: 3483 fő tartja elengedhetetlenül szükségesnek az angol nyelvtudást. A válaszadók körében az angol nyelv a legnépszerűbb (2841 fő), míg a spanyol a második helyen áll (790 fő).

A legnagyobb akadályok között az időhiány (1690 fő) és az anyagi korlátok (1253 fő) állnak az élen, amelyek jelentősen befolyásolják a nyelvtanulási folyamatot. A nyelvtanulást leginkább a tanulási nehézségek (1239 fő), a nyelvérzék hiánya (1201 fő) és az időbeosztás problémái (1178 fő) nehezítik. Ezek az eredmények rávilágítanak, hogy az egyéni igényekhez alkalmazkodó tanítási módszerek és az időgazdálkodási készségek javítása nélkülözhetetlenek a hatékony nyelvtanulás érdekében. Legtöbben a gördülékeny és magabiztos kommunikációt tűzte ki fő célul. Az online tanulás terén az érthető magyarázatok (2933 fő), a tanárral való online konzultáció (1134 fő) és a könnyedén használható platformok (2036 fő) bizonyultak kulcsfontosságúnak a tanulók számára.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem fogja fellendíteni az MPL-t a kormányrendelet

hét máj 13 , 2024
ShareTweetPinShareA webáruházak 2024. március 28-tól kötelesek a Magyar Posta Logisztika (MPL) kézbesítési szolgáltatásait elérhetővé tenni a vásárlóik számára. A Reacty Digital felmérése szerint az erről szóló kormányrendelet lakossági megítélése az átlagot tekintve inkább semleges, a Postát szimpatikusnak vélők az intézkedést is pozitívabban látják. A 18-79 évesek egy része akár gyakrabban […]
Magyar Posta Logisztika - MPL

És még ez is...