Nemzeti Sportinformációs Rendszer: kis lépés az emberiségnek, de nagy a sportigazgatásnak

Szabó Tünde a magyar sportszakma fejlődésének újabb nagy lépéseként értékelte a Nemzeti Sportinformációs Rendszert (NSR), amely a sportigazgatás egyik alappillére lesz. A sportállamtitkár az NSR-t értékelve úgy nyilatkozott, hogy a rendszer óriási segítséget jelent majd a sportolóknak, sportszakembereknek és vezetőknek, a sportszervezeteknek, a sportolni vágyóknak, valamint a gazdasági szektorban tevékenykedőknek egyaránt. “A mai világban, mikor a sport világszerte nagy ütemben digitalizálódik, ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a sport nagyhatalmaival, elengedhetetlen, hogy az ezzel kapcsolatos óriási adathalmazhoz sportszakmailag és jogilag rendszerezett, áttekinthető formában férjenek hozzá a felhasználók” – fogalmazott.

A Nemzeti Sportinformációs Rendszer létrehozásával az a kormányzati cél, hogy “egységes, a sportágazat valamennyi releváns adatkörét tartalmazó informatikai rendszer működjön, továbbá hogy elősegítse a Magyarországon igénybe vehető sportszolgáltatásokhoz való hozzáférést, támogassa az egyes sportágakban végzett sporttevékenységeket és sportszakmai munkát, hatékonyabbá tegye a sport szervezeti és irányítási rendszerét, s egyszerűbben nyomon követhetővé a sport területén jelentkező stratégiai feladatok végrehajtását. A Nemzeti Sportinformációs Rendszer előzetes tesztüzeme megkezdődött, az egységes digitális sportadat-rendszer pedig 2018-ban kezdi meg üzemszerű működését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Virtuális kerítések védhetik a svéd városokat a terrortámadásoktól

ked nov 7 , 2017
Virtuális kerítések védhetik a svéd városokat a terrortámadásoktól, a fejlesztést elsőként Stockholmban próbálhatják ki – jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója a finn fővárosból, Helsinkiből. Közölte, hogy Észak-Európa nagyvárosaiban régóta folyik a vita a belvárosi forgalom ellenőrzéséről. A korlátozó védelmi rendszereket korábban a svéd kormányfő is elvetette, most azonban Stockholm […]
okosváros

Friss, ropogós