Nemzetbiztonsági veszély az iPhone?

iphoneHelyzetmeghatározó és -rögzítő funkciója miatt lehetséges nemzetbiztonsági fenyegetésnek nevezte az amerikai Apple gyártotta iPhone mobilkészülékeket a kínai állami televízió, a CCTV hétvégi riportjában Ma Ting, a Kínai Közbiztonsági Egyetem online biztonsági intézetének vezetője. Ma a készülékeken futó iOS 7-es operációs rendszernek a felhasználók mozgását követő és az adatokat rögzítő funkcióját nevezte meg a veszély forrásaként. A “gyakran látogatott helyek” beépített alkalmazás a tulajdonos helyzetét GPS-szel követve rögzíti azokat a helyeket, amelyeken gyakran megfordul a készülék gazdája, s azt is rögzíti, mikor és milyen gyakorisággal kerül sor a látogatásokra — írj az MTI.

A kínai szakember szerint ezek kifejezetten kényes adatok, és százmillió felhasználó esetén egyértelmű trendeket rajzol ki. Amennyiben ez a hatalmas adatmennyiség egy külső fél számára elérhetővé válik, az az egész ország helyzetére rálátást adhat, sőt, államtitkokat is felfedhet – hangoztatta a televíziónak Ma. A telefon akkor is rögzíti az adatokat, ha ez a funkció ki van kapcsolva – hangsúlyozta a szakértő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Blokkoltak két on-line fogadási oldalt

vas júl 13 , 2014
Blokkoltak két on-line fogadási oldalt, a betclic.com oldalon az olvasható, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 90 napos időtartamra elrendelte az elektronikus hírközlő hálózat útján közzétett adatok ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét, míg a másik oldal, a bet-at-home.com. már nem volt elérhető vasárnap kora délután. A NAV július 8-án, kedden továbbította a […]