Németország egészen a közepes méretű vállalatokig “nagyon jól áll”

Nagymértékben függ a digitalizáció és a mesterséges intelligencia lehetőségeinek kihasználásától, hogy sikerül-e Németországban és Európában megőrizni a jólétet és megvédeni az emberi méltóság értékét – mondta Angela Merkel.

A mesterséges intelligenciával foglalkozó kormányzati stratégia megtárgyalására szervezett kétnapos kihelyezett kormányülésre időzített interjúban kiemelte, hogy a nagy fogyasztói platformok – köztük közösségi oldalak és online áruházak – területén Európa ugyan hátrányban van az Egyesült Államokkal és Ázsiával szemben, a digitalizáció következő fejezete viszont már az ipar átalakulásáról, a “4.0-ás ipar” felemelkedéséről szól. Ebben Németország egészen a közepes méretű vállalatokig “nagyon jól áll”, a kormány pedig kiemelten kezeli a digitalizációval kapcsolatos ügyeket – mondta Angela Merkel.

Mint mondta, a kormány mellett működő független szakmai tanácsadó testület, a digitalizációs tanács közreműködésével összeállították az elvégzendő feladatok gyűjteményét, amelyet folyamatosan frissítenek. Az egyik legfontosabb ügy az úgynevezett nemzeti mesterséges intelligencia stratégia, amely nemcsak azt célozza, hogy Németország megőrizze az élbolyban elfoglalt helyét a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatások területén, hanem azt is, hogy Németország és Európa világszerte a legfontosabb tényező legyen. “Nagyon nagy mértékben ettől függ jövőbeli jólétünk, és az a kérdés is, hogy sikerül-e, és miként sikerül megvédeni az emberi méltóság európai értékét és a magánszférát a digitalizáció korában” — mondta a német kancellár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kilencmilliárd euróval kecsegtet a McKinsey és tsa

pén nov 16 , 2018
Akár kilencmilliárd eurót adhat hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez 2025-ig a digitalizáció – állapítja meg friss kutatásában a McKinsey & Company. Az elemzés szerint Magyarország a válság vége óta elsősorban a foglalkoztatottság javításával ért el átlagosan évi 3,2 százalékos gazdasági növekedést. A tanulmány szerint a munkaerőpiac bővülése kifulladhat, mivel a […]
Dolláreső