Németh Szilárd: a kormányzati informatikai rendszert ért támadás célja szándékos károkozás volt

1

Nemeth-SzilardA kormányzati informatikai rendszert ért támadás célja szándékos károkozás volt, ugyanakkor ez nem sikerült – jelentette ki Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke. Mint elmondta: nagy mennyiségű adat érkezett, amelynek az volt a célja, hogy összezavarja a rendszereket, ne lehessen hozzáférni kormányzati portálokhoz, a kormány ne tudja teljesíteni a szolgáltatásait, illetve maga a kormányközi kommunikáció is megbénuljon.

Németh szerint a történtek tanulsága, hogy egy olyan gyors megelőző rendszert kell telepíteni, amellyel egy ilyen károkozási szándékú támadás kivédhető már a kezdetekor. A kormányzat terrorellenes intézkedési csomagjáról szóló, pénteken folytatódó ötpárti egyeztetésekről Németh azt mondta: április végén, május elején erről megszülethet a parlamenti döntés.

One thought on “Németh Szilárd: a kormányzati informatikai rendszert ért támadás célja szándékos károkozás volt

  1. Nem tudjuk ki tette, de a gondolatait, a célját kristálytisztán távleolvassuk! Meg is birkózunk vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elindult a MÁV-VOLÁN integrált menetrendi kereső

vas ápr 10 , 2016
A MÁV-START Zrt. és a VOLÁN Egyesülés 2015-ben kötött stratégiai együttműködési megállapodásának köszönhetően – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szakmai támogatásával – elindult a MÁV-VOLÁN integrált menetrendi kereső. Az új, vasúti és közúti menetrendi információkat egyaránt tartalmazó rendszer indításával a két társaság célja a szolgáltatási […]

Friss, ropogós