Német szoftver, az ArchiCad segíti Nepál újjáépítését

Reicher-PeterMagyar szakemberek által fejlesztett, de már 2007 óta a német Nemetschek Csoport tulajdonban lévő szoftver segíti majd a földrengés sújtotta Nepál újjáépítését. Reicher Péter, a Graphisoft magyarországi eladásokért felelős vezetője elmondta, hogy a harminc éve alapított céget egy francia NGO (nem kormányzati szerv) újjáépítésben évtizedes tapasztalatra szert tett „rohamépítész” csapata kereste meg azzal, hogy biztosítanának-e szoftvert a nepáli újjáépítéshez. A francia tervezőcsapat hármat kért az egyenként nagyjából egymillió forint értékű szoftverből, amelynek használatát is segítik majd magyar önkéntesek a munkálatok során – mondta Reicher. Hozzátéve, jelenleg az újjáépítés technikai hátterének felállítása zajlik. A szakember szerint két-három évig tartó munkára kell készülni — írja az MTI.

Zárójelben
(Ez az egész megkeresés dolog furcsa. Ha ugyanis az NGO már évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik az újjáépítés megszervezésében, eléggé valószínűnek tűnik, hogy az ehhez szükséges szoftverek is a rendelkezésükre állnak. Bár egy építész elég gyorsan elsajátíthatja egy új építészeti szoftver kezelést, eléggé elképzelhetetlen, hogy épp most váltanának szoftvert, s kezdenék megtanulni az adományba kapott program kezelését. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

IT-biztonság: vesztésre állunk a halálcsillag ellen

ked máj 12 , 2015
A Kaspersky Lab közzétette első negyedéves it-biztonsági jelentését. E szerint az első negyedévében azonosították a máig ismert legfejlettebb, tartósan fennálló kiberkémkedési veszélyt, az Equation-t. A vírusok halálcsillagának kikiáltott malware vezetett a Stuxnet és a Flame veszélyekhez, első mintái pedig 2002-re tehetőek és mindmáig aktív. Ugyanezen időszakban adta ki a Kaspersky […]

És még ez is...