Nem voltunk versenyben a világ “legokosabb” városa díjért

China DailySanghajt választották idén a világ “legokosabb” városának az Okosváros Expo Világkongresszuson (Smart City Expo World Congress, SCEWC), amelyen ezzel első alkalommal ítélték az elismerést kínai városnak – adta hírül a China Daily.

A Sanghajnak odaítélt díjjal a sokszínűséget, a társadalmi befogadást és egyenlőséget, a biztonságot és az együttműködést szeretnék ösztönözni. Tavaly Stockholm részesült az elismerésben. Az Okosváros Expo Világkongresszust minden novemberben Barcelonában rendezik meg, ám idén a koronavírus-világjárvány miatt Barcelona mellett Sanghajban és New Yorkban tartották meg párhuzamosan, részben interneten, részben pedig élőben. Vu Csing, Sanghaj alpolgármestere szerint a város különösen nagy fontosságot tulajdonít a városfejlesztésben egyebek mellett a digitalizációnak és a kapcsolathálózat-építésnek. Sanghaj jelenleg 31 ezer 400 kültéri ötödik generációs (5G) bázisállomással, valamint közel ötvenezer kisebb, beltéri 5G állomással rendelkezik. Sanghaj több mint 24 milliós lakosságával a világ második legnagyobb városának számít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hírértékűnek gondolják a Magyar Telekomnál, hogy bővítik Budapest 5G lefedettségét

szo nov 28 , 2020
A Magyar Telekom a 2100 megahertzes frekvenciasávon is elindítja 5G szolgáltatását, a tervek szerint az év végére 13-ról 30 százalékra bővíti 5G hálózata lakosságra vetített lefedettségét a fővárosban – közölte a társaság. A szolgáltató az idén április elején a 3,6 gigahertzes frekvencián indította el kereskedelmi 5G szolgáltatását. Míg a 3,6 […]