Nem volt jó az első negyedév

moneyAz idei első negyedévben világszerte 1513 közepes méretű összeolvadási és felvásárlási (M&A) tranzakciót hajtottak végre, összesen 133 milliárd dollár értékben. A piac teljesítménye az előző év hasonló időszakához képest volumenben 19, míg összértékben tizenkét százalékkal marad el. „Úgy tűnik, a 2008-as válság hatásait kiheverő piacon 2013-ban és 2014 első felében lezajlottak a korábban már esedékessé vált, de a piaci viszonyok miatt elmaradt tranzakciók, és az ily módon kissé túlpörgetett piac most áll vissza egy normálnak nevezhető üzemmódba” — magyarázza Boross Ákos, a BDO Magyarország pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezető partnere. A felvásárlási tranzakciók 23 százalékára az ipar és vegyipari szektorban került sor, húsz százalékkal részesedett a TMT (technológia, média, telekommunikáció), míg tizenöt százalékkal az üzleti szolgáltatások szektora. A magántőke alapú kivásárlások száma egy év alatt 29 százalékkal, 241-ről százhetvenre csökkent.

A kelet-közép-európai régióban a 2014 első negyedévében regisztrált 108-hoz képest 43 százalékkal kevesebb, mindössze 62 közepes M&A tranzakció zajlott le az idei év első három hónapjában, ami a pénzügyi válságot követő 2009-es mélyponthoz hasonlítható. Miközben ebben az időszakban a legkedveltebb befektetési célország Törökország volt, a régió harmadik legnagyobb üzletére Magyarországon került sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A KwakLab bemutatta legújabb innovációit

pén jún 5 , 2015
Budapest egyik legelhagyottabb, durván szennyezett ipari területén az Illatos úton próbál kivirágozni egy innovációs központ, a KwakLab, amelynek fejlesztőlaboratóriumában 19 kutatási-fejlesztési projekt mutatkozott (volna) be a napokban az egészségügy, informatika, vegyipar, biotechnológia, építőipar és a műanyagipar területéről. (A feltételes módot a bemutató szervezésének totális amatőrsége miatt vagyunk kénytelenek használni. Nem […]
Einstein