Nem több, hanem megfelelőbb készülékeket az üzletembereknek!

Martin-Gunnarsson-IFSAhogy fokozódik a mobil evolúció, úgy növekszik a magunknál hordott eszközök száma. Fel lehet ismerni az üzletembereket arról, ahogy keresztülmennek a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen. A csomagjuk átvilágításakor igen nagy valószínűséggel lehet látni egy személyes telefont, egy vállalati telefont, egy laptopot, egy tabletet, egy hordozható merevlemezt vagy egy nagykapacitású pendrive-ot, és még ki tudja mi mindent — írja Martin Gunnarsson, a vállalatirányítási szoftvereket fejlesztő IFS kutatásért és stratégiáért felelős igazgatója a vállalat blogjában. Hozzáteszi, erősen bízik abban, hogy a cipelendő eszközök száma erősen lecsökkenhet a közeljövőben. A kérdés az, hogy melyik eszköz fog eltűnni, és melyik marad meg.

Gunnarsson biztosra veszi, hogy az okostelefon, azokból is a több SIM-kártyát kezelni képes készülékek lesznek a nagy túlélők: használatuk kényelmes volta, a mérete, a súlya, a képernyő felbontása, a mindig elérhető szolgáltatásai miatt a smartphone-ok tökéletes eszközök az e-mailezésre, a közösségi oldalak böngészésére, azaz az információfogyasztásra. Véleménye szerint az már kevésbé valószínű, hogy a tabletek hasonló szerepet fognak játszani a jövőben. A tabletek ugyan nagyszerűek információfogyasztásra, mint például a filmnézés vagy e-mailezés, korántsem ideális eszközök az információk létrehozásához, például az irodai és az üzleti alkalmazásokkal. Az adatok létrehozásáraa és adatok fogyasztására a hibrid laptopokat (Ezek a szerkezetek használhatók tabletként, de csatlakoztatható hozzájuk billentyűzet is. A -szerk- megj.) tartja az IFS igazgatója ideálisnak. Véleménye szerint ezt alátámasztja például a Microsoft Surface Pro 3 eladási adatainak növekedése, csaknem egymilliárd dollárért adtak el ilyen eszközt az elmúlt év első negyedében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Sony: két professzionális géppel bővült a Cyber-shot RX szériája

ked jún 16 , 2015
A Sony két újabb Cyber-shot fényképezőgépet jelentett be, a kompakt RX100 IV (DSC-RX100M4) és a high-zoom RX10 II (DSC-RX10M2) készülékeket. Mindkét új modell a világon elsőként rendelkezik 1.0 típusú, úgynevezett “stacked” Exmor RS CMOS szenzorral, amit a DRAM memóriával integráltak. Ezzel az újítással az adatkiolvasás ötször olyan gyors lett, mint […]
Sony fényképezőgép