Nem tett jót a járvány a Philips profitjának

A Philips profitja 39 millió euróra esett az első negyedévben az egy évvel korábbi 162 millió euróról, miután csökkent a termékei iránti kereslet a koronavírus-járvány hatására. A holland konszern közleménye szerint az adózás és értékcsökkenés levonása előtti eredménye (EBITA) 244 millió euró lett az egy évvel korábbi 364 millió euró után. Az első három hónapban a cég bevétele két százalékkal, 4,15 milliárd euróra zsugorodott. A Philips – amely négy éve vált meg alacsony nyereségességű fényforrás üzletágától, hogy részben az egészségügyre koncentráljon – három nagy divíziót működtet, személyi használatra szolgáló kisebb elektromos eszközöket, diagnosztikai készülékeket, továbbá egészségügyben alkalmazható szoftvereket gyártanak, illetve fejlesztenek.

A magyar leányvállalat PHILIPS Magyarország Kft. 2018-ban a korábbi 86,8 milliárd forintról 101,9 milliárdra növelte forgalmát, üzemi eredménye azonban 990 millióról 847 millióra csökkent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Aki él és (tömegközlekedéssel) mozog, frissítse a közlekedési mobiljegy alkalmazást a telefonján

szo ápr 25 , 2020
A közlekedési mobiljegy alkalmazást használók legkésőbb 2020. április 24-én 10 óráig frissítsék telefonjukon a mobiljegy applikációt a további zökkenőmentes használathoz – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Hangsúlyozták, a társaság bővíti a közlekedési mobiljegy szolgáltatását, a következő hetekben egyre több díjtermék, egyre több városban válik elérhetővé.

Friss, ropogós