Nem sértett törvényt a Kutyapárt mobilalkalmazása

Elutasította a Fővárosi Főügyészség a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) mobilapplikációja miatt tett feljelentés elutasítása miatt a Nemzeti Választási Bizottság által tett panaszt – közölte a főügyészség.

Azt írták, bár a panasz elkésett volt és nem jogosulttól származott, a főügyészség a nyomozóhatóságnak a feljelentés elutasításáról szóló döntését érdemben is felülvizsgálta, és megállapította, hogy az törvényes és megalapozott volt. “A (…) feljelentéskiegészítés keretében beszerzett adatok, iratok – köztük a Kúria e tárgykörben hozott végzése – alapján megállapítható ugyanis, hogy a szóban lévő alkalmazás használata a választás titkosságát nem sértette, ezáltal választás, népszavazás rendje elleni bűntett gyanúja nem merült fel” – olvasható a főügyészség közleményében. Hozzátették: a választás titkosságának elve nem a választóra, hanem alapvetően az államra ró kötelezettséget. A véleménynyilvánítási szabadság keretében a választó maga rendelkezhet arról, hogy mással önként megosztja vagy nyilvánosságra hozza érvényes vagy érvénytelen szavazatát – tették hozzá.

Az applikációval kapcsolatban a személyes adattal visszaélés elkövetése sem merülhet fel, az ehhez szükséges haszonszerzési célzatra vagy jelentős érdeksérelem okozására maga a feljelentés sem tartalmazott adatot – írták. A MKKP Szavazz érvénytelenül! elnevezésű mobilapplikációja az október 2-i népszavazáson a szavazólapok, a szavazatok fényképének aznapi megosztására hívta fel a választópolgárokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hála a magasságosnak: folytatódik az idősügyi infokommunikációs program

csü febr 16 , 2017
További 63 hátrányos helyzetű település bevonásával folytatódik az idősügyi infokommunikációs modellprogram, amely a digitális jólét programon belül valósul meg – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára. Solymár Károly Balázs hozzátette: a fejlesztésekkel ötezer, 65 évnél idősebb rászoruló idős embernek tudnak majd valamilyen infokommunikációs eszközt adni, további ötezer ezer […]

Friss, ropogós