Nem minősítette fel a Digit a Moody’s

Levette a napirendről a Digi Communications NV (Digi) távközlési holdingcég felminősítését kedden a Moody’s Investors Service, más tényezők mellett azzal indokolva a lépést, hogy a cég leányvállalata, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. adósságból finanszírozott tranzakcióval megvásárolja az Invitel Távközlési Zrt.-t. A nemzetközi hitelminősítő kedden Londonban bejelentette, hogy az osztályzatjavítás lehetőségére utaló pozitívról stabilra vette vissza az anyavállalat besorolási kilátását. A Moody’s egyidejűleg megerősítette a cégcsoport „B1” szintű adósosztályzatát, „B1-PD” szintű csődvalószínűségi minősítését és a vállalat elsőbbségi, fedezett kötelezettségeinek „B1” besorolását.

A Digi Kft. tavaly augusztusban jelentette be a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH), hogy meg akarja vásárolni az Invitelt. A GVH a múlt hónapban, különféle versenyszabályzati feltételekkel és kötelezettségek előírásával jóváhagyta az ügyletet. A Moody’s adatai szerint a tranzakció értéke 135,4 millió euró. A hitelminősítő megjegyzi ugyanakkor, hogy az Invitel megvásárlása a 2018-2019-es időszakban még az egyszámjegyű százalékos sáv felső tartományaiban tarthatja a bevételi növekedés ütemét. A kilátás módosításának indokai között említi a Moody’s, hogy a magyar Invitel-cég akvizíciója adósságkibocsátásból finanszírozott ügylet. Emellett a Moody’s várakozása szerint a Digi szabadkészpénz-generáló teljesítménye az idén negatív, vagy marginális mértékben pozitív tartományban lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Így vernek át a trükkös csalók V.

pén jún 22 , 2018
A Telenor összegyűjtötte a magyar mobilhasználókat érintő leggyakoribb csalástípusokat, és az ellenük való védekezési lehetőségeket. 5. csalástípus: Az év elején sok magyar mobilhasználó találkozott egy-egy egzotikus országból származó, nem fogadott hívással. Ezek a csalók kifejezetten arra utaznak, hogy az áldozat reflexből visszahívja őket, ezáltal nemzetközi hívást generálva. Valamilyen úton-módon ennek […]
okostelefon

És még ez is...