Nem lehet teljesen elbújni a titkosszolgálatok elől az interneten

Ormos-ZoltanAz ISIS egy rendkívül jól kommunikáló, a digitális, online kommunikációs formákat is nagyon jól használó szervezet, a kibertérben is jól felkészült – mondta egy internet-szakjogász az M1 aktuális csatornának hétfőn. Ormós Zoltán véleménye szerint azonban a titkosszolgálatok minden eszközzel rendelkeznek, nem lehet százszázalékosan elbújni előlük az interneten. Lehet, hogy nem véletlenül hagyják a terrorszervezeteket abban a tévhitben, hogy el tudnak bújni – vélekedett.

Az Anonymousról szólva megjegyezte, a Twitter-fiókokat és Youtube-videókat maguk a szolgáltatók is elérhetetlenné tehetnének, ha akarnák, vagy odafigyelnének erre. Csak akkor lehet elbújni az állam elől, ha vak és néma kecskepásztorok hordják papírcetliken az üzeneteket, amelyeket azonnal tűzbe dobnak az üzenet megkapói – idézte fel a szakjogász szicíliai maffiózók régi mondását. Bárki, aki modern távközlési eszközt használ, lehallgatható – fűzte hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Fáradhatatlan a ZyXEL négyantennás routere

sze nov 25 , 2015
A tajvani ZyXEL Armor Z1 routere év eleje óta kapható a piacon és nagyon kedvező fogadtatást kapott mind a felhasználók, mind a szaksajtó részéről egész Európában — áll a gyártó közleményében. Az Armor Z1 2,350 Mb/s sebességgel képes kiszolgálni akár az ultra HD tartalmakat és a nagy felbontású, nagy teljesítményét […]
router