Nem kibertámadás okozta a New York-i tőzsde és a United Airlines leállását

hoppaNincs jele annak, hogy kibertámadások állnának az Egyesült Államokban szerdán történt jelentős rendszerleállások mögött, amelyek a New York-i értéktőzsdét és a United Airlines légitársaságot érintették – közölte az amerikai belbiztonsági minisztérium. A United Airlines gépei szerdán reggel több mint egy órán át nem tudtak felszállni a vállalat informatikai rendszereinek leállása miatt. A probléma világszerte mintegy 4900 járatot érintett. Néhány órával később, helyi idő szerint 11.32-kor a New York-i értéktőzsde felfüggesztette a kereskedést egy “belső technikai problémára” hivatkozva. A CNN hírcsatorna értesülései szerint már a kereskedés kezdete előtt voltak jelei a problémáknak: a tőzsde vezetése jelezte a brókereknek, hogy több mint kétszáz részvényt technikai okokból nem adhatnak és vehetnek a nap folyamán.

A CNN kérdésére a belbiztonsági minisztérium közölte, “jelenleg nincs jele annak, hogy rosszindulatú tevékenység” okozta volna a hibákat. Az NBC hírtelevízió pedig kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy a két rendszerhiba között semmi összefüggés nincs. A United Airlines saját első vizsgálata szintén úgy ítélte meg, hogy nem külső támadás okozta a rendszerhibát, és a New York-i tőzsdét üzemeltető cég is arról számolt be, hogy belső problémák, nem pedig kibertámadás áll a leállás mögött. A légitársaság és a tőzsde mellett a The Wall Street Journal üzleti lap hírportálja is technikai gondokkal küzdött szerdán, bár a honlapot csökkentett módban hamar újraindították.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Depardieu az első francia Netflix-sorozat főszerepében

szo júl 11 , 2015
Gérard Depardieu lesz a főszereplője a Netflix internetes műsorszóró első francia sorozatának. A Marseille című nyolc részes filmben a francia világsztár a dél-franciaországi nagyváros képzeletbeli polgármesterét, Robert Tarót fogja alakítani – közölte pénteken az amerikai szolgáltató. A 2016 első negyedévében bemutatandó széria témája a politika és a pénz viszonya lesz […]