Nem hallgat az EU-ra a Google

Az Európai Bizottság (EB) adatvédelmi munkacsoportja − amely az EU tagországainak adatvédelmi biztosaiból áll − felszólította a Google-t: állítsa le a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályok megváltoztatását. A Google január végén ismertetett tervei szerint megszüntetik a többtucatnyi szolgáltatásukra vonatkozó különböző adatkezelési szabályzatokat, és egy egységes adatvédelmi szabályzattal helyettesítik azt. Az EB munkacsoportja szerint bizonytalan, hogy a felhasználók adatai ugyanolyan biztonságban lesznek-e a változtatások után, mint előttük.
A Google-t meglepetésként érte a kérés, hiszen az EB munkacsoportját már korábban tájékoztatták a változásokról − közölte az internetes óriáscég szóvivője, aki szerint az egyszerűség és az átláthatóság motiválta a Google-t az új szabályzat elkészítésekor. A cég közölte, az uniós kifogások ellenére nem állítják le a szabályzat március 1-jei bevezetését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Wi-Fi helyett Li-Fi?

hét febr 6 , 2012
Nagy érdeklődés kísérte a januári CES-en azt a bemutatót, amelyben okostelefonok cseréltek adatokat, s a biteket fény szállította. A Casio telefonjai még csak kísérleti modellek, ám máris előrevetítik a (közel)jövőt, egy olyan gyors és olcsó vezeték nélküli kommunikációs rendszert, amelyet a fény (light) és a Wi-Fi mintájára Li-Fi-ként emlegetnek. Hogy a […]
ZX-81

És még ez is...