Nem gondolnád mennyi gyenge pontja van a mobiltelefonoknak

A wifi, a kamera, a mikrofon és a hangszóró egyaránt a mobilkészülékek gyenge pontjai közé tartoznak – derült ki egy nemzetközi elemzésből.

A Blancco adattörlő és mobiltelefon-diagnosztikai szoftvereinek segítségével évente több millió készüléket törölnek és vizsgálnak át az operátorok, így a cég adatbázisa jó rálátást kínál a használt mobilkészülékek meghibásodási statisztikáira. A most közzétett adatok elárulják, hogy az androidos készülékek és az iPhone-ok közös gyenge pontja a headset, de egyébként jellemzően más és más hibával kerülnek szervizbe. Az androidos készülékek esetében egyértelmű gyenge pontot jelent az első kamera LED-vakuja. Ilyet jellemzően a szelfikre optimalizált készülékekben találunk, de száz átvizsgált telefonból 27-ben gondok vannak vele. Ugyanakkor a hátsó kamera is gyakran meghibásodik (17 százalék), és akadnak gondok a GPS-modullal (13 százalék), a képernyővel (13 százalék) és az ujjlenyomat-olvasóval (8 százalék) is. Az iPhone-ok esetében a gyenge pontot az akkumulátor elöregedése jelenti (8,6 százalék), de gondok akadhatnak a vezeték nélküli kapcsolódással (5 százalék), az élő hívással (3,5 százalék) és az ujjlenyomat-olvasóval (1,5 százalék) is.

Az androidos készülékek közül a leggyakrabban (az esetek 7,4 százalékában) az OPPO Realme modelljénél észleltek hibát, a meghibásodási toplista másik két dobogós szereplője a OnePlus 6 és a Xiaomi Redmi Y2 (5,7, illetve 4,6 százalékos meghibásodási aránnyal). A negyedik és ötödik helyezett a Huawei Honor 7X, illetve a Xiaomi Redmi 5-ös modellje. Az iPhone-ok közül a 6 és a 6S modelleknél már a készülékek 20,8, illetve 17 százalékánál tapasztalható valamilyen hiba – igaz, hogy ebben az esetben korábbi modellekről beszélünk, így a tesztelt telefonok életkora sem ugyanaz. Az almás meghibásodási toplistán a harmadik helyezett az iPhone 7, a negyedik az iPhone 7 Plus, az ötödik pedig az iPhone 6S Plus. A statisztika ebben az esetben arra hívja fel a figyelmet, hogy egy öt évesnél idősebb használt iPhone-t kockázatos lehet megvásárolni. Ezért ezeket a modelleket körültekintően és átfogóan kell tesztelni, vásárláskor pedig érdemes tesztelési jegyzőkönyvet kérni az eladótól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Brexit: durva meglepetések érhetik az online vásárlókat

ked febr 26 , 2019
Komoly meglepetéseket hozhat a Brexit azok számára, akik az Egyesült Királyságból rendelnek terméket az interneten keresztül, mivel jelentősen nőhetnek a költségek és az adminisztratív tennivalók is – hívja fel a figyelmet a Deloitte. A tanácsadó cég szerint jelenleg, ha egy brit webshopból vásárol valaki, legtöbbször az ottani, húsz százalékos áfára […]
e-kereskedelem, kosár, kiskereskedelem