Nem éri meg jogásznak tanulni, mérnöknek viszont igen

studentIdén szeptemberben több mint 70 000 diák kezdte meg tanulmányait felsőoktatási intézményben, a legtöbben gazdálkodási és menedzsment, jogász és gépészmérnöki szakon. A Profession.hu annak járt utána, mely szakok elvégzése után indulnak a fiatalok legnagyobb eséllyel az álláspiacon és az általuk preferált területek mennyire állnak összhangban az álláspiac igényeivel. Idén a turizmus és vendéglátás, a kereskedelem és marketing, az anglisztika valamint a pénzügy és számvitel szakok voltak a legnépszerűbbek, a legtöbben pedig gazdálkodási és menedzsment, jogász, gépészmérnök, mérnökinformatikus valamint ápolás és betegellátás szakokra nyertek felvételt.

A Profession.hu adataiból az derül ki, hogy a felvételizők által preferált szakok nem állnak teljesen összhangban a piaci igényekkel. Azok, akik mérnöki valamint programozói fejlesztői pályára készülnek, nagyobb eséllyel találnak majd munkát az álláspiacon, ugyanis a mérnöki állások vannak többségben, míg jogászt például szinte alig keresnek. Az ápolás és betegellátás, valamint a gazdálkodási és menedzsment szakokon végző hallgatók sincsenek jó helyzetben a meghirdetett állásajánlatok számát illetően, ügyfélszolgálati munkatársakra, termékfejlesztőkre, valamint szakmai asszisztensekre viszont nagy szükség van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

4G: negyedmillió előfizető a Telekomnál

vas szept 14 , 2014
Szeptemberre több mint 250 000 ügyfél döntött a Magyar Telekomnál a 4G mobilinternet szolgáltatás mellett, ami egy év leforgása alatt több mint hatszoros növekedést jelent a szolgáltatást használók számában — áll a társaság közleményében. Mára a hálózatmodernizáció eredményeként az ország 53,5 százalékán (kültéren) elérhető a Magyar Telekom leggyorsabb hálózata, amely […]
4G - 3G