Nem érdekli a magyart a HD felbontás

oldtvAz eNET – Magyar Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss kutatása szerint, a televízió szolgáltatások fejlesztésénél évtizedek óta tartó trend a képminőség fokozatos és folyamatos javítása a televízió-gyártók, műsorszórók és csatornák részéről. A televízió szolgáltatás tulajdonságainak fontossági sorrendjében a HD minőség a középmezőnyben végzett, de a rendszeresen internetező felnőttek 62 százaléka inkább fontosnak gondolta ezt a jellemzőt. Ugyanakkor a többségnél ez nem határozza meg sem a vásárlási szándékot, sem pedig az előfizetési igényeket, mivel egyrészt 69 százalékuk jelezte, hogy csak a HD minőség miatt nem venne új tévékészüléket, másrészt 64 százalékuk előfizetést sem váltana emiatt.

Miközben a rendszeresen internetezők közel fele (49 százalék) szokott HD minőségben tévét nézni, addig 39 százalékra ez nem jellemző. Mindezek mellett 12 százalék azok aránya, akik nem is tudtak választ adni erre a kérdésre. A nagyobb felbontásban tévézők között a többségnél (85 százalék) a műsorválasztás során nem döntő tényező, hogy milyen a képminőség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Qualysoft: okostévékbe költözik a művészet

vas jún 15 , 2014
A Qualysoft QualysmArt névre keresztelt kiállítása ifjú művészek alkotásait ötvözi a legmodernebb technológiával. Közép-Európa különböző országaiból érkező művészek különleges alkotásait sorakoztatta fel bécsi székházában a Qualysoft. A művészek képei mellett a látogatók síkképernyős kijelzőkön és táblagépeken tekinthettek meg különböző műalkotásokat, így valósították meg a bekeretezett, festőállványokon és falakon elhelyezett, fizikailag […]

És még ez is...