Nem azé lesz a Mars, aki teleszüli, hanem akié a legokosabb mesterséges intelligencia lesz

Minisztériumot hoztak létre a mesterséges intelligencia számára az Egyesült Arab Emírségekben. Mohamed bin Rasid al-Maktum kormányfő a 27 éves Omar bin Szultán al-Olamát nevezte ki államminiszternek a kormányátalakításkor. “A következő globális hullám a mesterséges intelligencia. A legjobban felkészült ország akarunk lenni e téren” — írta Twitter-üzenetében a kormányfő. Hozzátette, új kormánya azt tükrözi, hogy hazája a szakértelemre, a tudományokra és a technológiára” összpontosít.

A miniszterelnök bejelentette azt is, hogy két új terület, a magas szintű kutatások és az élelmiszerbiztonság élére női államminisztereket nevez ki, előbbi feladata lesz egy Egyesült Arab Emírségek Mars-missziójának vezetése. Az öbölmenti állam néhány hónapja jelentette be, hogy 2021-ben űrhajót akar eljuttatni a Marsra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Telenor: új szerződéskötéskor ingyen tarifa elérhető hűség-kötöttség nélkül

pén okt 27 , 2017
A Telenor a közelmúltban kihirdetett új törvényi szabályozásnak megfelelve olyan változtatást vezet be, amelyek kedvezően érintik ügyfeleiket. (Köszönjük NMHH! A -szerk- megj.) Bár a jogszabály-módosítás lehetőséget adna 12 hónapos hűségidő meghatározására, a Telenor úgy döntött, hogy 2017. október 24-től az összes lakossági díjcsomagjánál eltörli a hűségidőt, új szerződéskötéskor. Csak abban […]
Telenor