Nem ad el mindent a Lenovonak az IBM

szerverA Lenovo és az IBM bejelentette, hogy az IBM x86-os szerver üzletágának a Lenovo általi akvizíciója kielégíti az összes szabályozási feltételt, és a felek 2014. október 1-jén lezárják az ügyletet. A tranzakció a harmadik legnagyobb szereplővé teszi a Lenovot a 42,3 milliárd dolláros globális x86-os szerver piaconi. A Lenovo ezzel megszerzi a System x, BladeCenter és Flex System blade szervereket és kapcsolókat, az x86-alapú Flex integrált rendszereket, a NeXtScale és iDataPlex szervereket és a hozzájuk tartozó szoftvereket, valamint a karbantartási tevékenységet. Az IBM megtartja a System z nagyszámítógépeket, a Power Systems és Storage Systems rendszereket, a Power-alapú Flex szervereket, valamint a PureApplication és PureData rendszereket.

A Lenovo és az IBM egy stratégiai együttműködésről is megállapodott, amelynek keretében a Lenovo OEM gyártója és viszonteladója lesz az IBM tároló és szoftver portfóliójába tartozó kiválasztott termékeknek. Ezek közé tartozik az IBM belépő szintű és középkategóriájú Storwize tároló családja, a Linear Tape Open (LTO) termékek, az IBM Flash tároló tömbök, valamint az IBM rendszer szoftver portfóliójának elemei, köztük a Smart Cloud, a General Parallel File System és a Platform Computing megoldások. A stratégiai szövetség révén a Lenovo egy átfogóbb vállalati it-megoldás részeként tudja ajánlani ezeket a termékeket, így többféle vásárlói igényt képes kielégíteni az adatközpontban.

Az IBM x86-os szerver üzletágának vételára 2,3 milliárd dollár, amelyből hozzávetőlegesen kétmilliárd dollárt készpénzben, a többit pedig Lenovo részvényekkel egyenlítenek ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Indul a Nikon 24/7 fotópályázata

ked szept 30 , 2014
A Nikon Értékesítési Magyarország Kft. harmadszorra indította el a Nikon 24/7 fotópályázatát. A verseny ezúttal is a márka Facebook oldalain zajlik egy alkalmazáson keresztül, ahol a verseny három hete alatt a pályázók letölthetik a feladatul kapott témákat, és feltölthetik a nevezendő fotókat. A korábbi évekhez képest annyi változás történt, hogy […]