Négy tanács a kibertámadások elleni védekezéshez III.

hackerAz eszközök helyett a viselkedésre figyeljünk!
Korábban sok szervezetnél az eszközeik alapján próbálták azonosítani a hackereket. A mai kiberbűnözők azonban már egyszerűen fejlesztenek olyan szoftvereket, amelyeket szinte lehetetlen észlelni. Ezért érdemes a hagyományos védelmi módszerek mellett azokra a jelekre is figyelni, amelyeket a „betörők” okoznak: szokatlan tevékenységek a hálózaton, furcsa felhasználói viselkedés, előzmények nélküli események, indokolatlanul megugró adatforgalom.
Erre a feladatra alkalmas lehet egy biztonsági eseménykezelő rendszer (SIEM), amely képes akár több ezer szerver, hálózati eszköz vagy szoftver megfigyelésére, és gyanús incidensek esetén automatikus válaszlépésekkel akadályozza meg a lopást vagy károkozást. (Jön a folytatás)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Golfozóknak kedveskedik a Nikon

pén aug 8 , 2014
A Nikon bemutatta a golfjátékosoknak szánt COOLSHOT 20 lézeres távmérőt, amely a gyártó szerint a kategóriájának legkönnyebb és legkompaktabb darabja. A távmérő egyetlen gomb megnyomásával megadja a kiszemelt célpontok pontos távolságát a golfpálya minden részén, még akkor is, ha a háttérben fák vannak: ilyenkor az „első célpont prioritása” mód a […]

És még ez is...