Ne fogadj autmatikusan MMS-t, javasolják a mobilszolgáltatól

mobilA közelmúltban, az Android operációs rendszerben megtalált biztonsági rést, a “Stagefright” lehetővé teszi, hogy különlegesen kialakított, rosszindulatú videofájlok segítségével illetéktelenek sebezhetővé tegyék az Android telefonokat. Ezek a videofájlok hasonlóan működnek, mint a vírusok a számítógépeken, ám mivel az alkotóelemeik kombinációja milliós nagyságrendű, a mobilszolgáltatók nem tudják előzetesen felismerni és azonosítani a támadást.

Bár ilyen rosszindulatú videofájlok nemcsak MMS formájában érkezhetnek a telefonra vagy tabletre, hanem akár csatolmányként, az internetet böngészve vagy bármilyen applikáción keresztül, a mobilszolgáltatók közös ajánlása, hogy a felhasználók ne töltsék le automatikusan az MMS-eket. Az automatikus MMS-letöltés letiltását készülékenként eltérő módon lehet beállítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Internet: Kína nem viccel

pén aug 21 , 2015
Már csaknem tizenötezer, online bűncselekménnyel gyanúsított személyt vettek őrizetbe és több mint százkilencvenezer törvénytelen tartalmat töröltek a kínai hatóságok annak a kampánynak a keretében, amelyet az “online bűncselekmények” elleni fellépés jegyében indítottak júliusban — számolt be a kínai közbiztonsági minisztérium. A fél éven át tartó intenzív ellenőrzés a tárca szerint […]
Kína