Ne ess pánikba, még ha nyomós okod is lenne rá!


Először is ne essünk pánikba, ha egy zsaroló vírus megfertőzte a számítógépedet, mert az egészen biztosan csak ront a helyzeten — figyelmeztetnek a G Data szakértői. Az első és legfontosabb, hogy a fertőzött számítógépet húzzuk le a hálózatról, hogy a fertőzés ne tudjon átterjedni más gépekre. Adott esetben a gépet kapcsoljuk ki, majd a merevlemezt tisztítsuk meg úgy a kártevőktől, hogy a vírusirtó indítólemezét használjuk, így nem az alapértelmezett operációs rendszert indítjuk el, hanem a vírusirtó szoftver kezelőfelületét.

A váltságdíjat ne fizessük ki. Egyáltalán nem garantált, hogy visszakapjuk az adatainkat, de ha fizetünk, azzal hozzájárulunk a szervezett bűnözés sikeréhez. Az adatainkat állítsuk helyre a külső mentésből, és ha erre szükség van, akkor egy adattörlő szoftver segítségével fertőtlenítsük a merevlemezt, majd telepítsük újra a számítógépet. Ha nincs mentésünk, akkor jöhet a pánik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

451 lesz a jogellenes internetes tartalmak kódja

sze dec 30 , 2015
Tájékoztató állapotkódot vezet be a jogszabályba ütköző internetes tartalmak blokkolásának megjelölésére az internetes szabványok megfogalmazásával és alkalmazásuk szabályozásával foglalkozó Internet Engineering Task Force (IETF). Az IETF döntéshozó testülete, az Internet Engineering Steering Group (IESG) határozata szerint az internetes oldalakon 451-es állapotkóddal kell jelölni a jogi kifogások miatt letiltott tartalmat. A döntés […]