Ne bonyolítsd az adóbevallást: adózz online!

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)Az szja-tervezetek átnézése, módosítása, elfogadása online módon a legegyszerűbb és a leggyorsabb – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV rámutat: sosem késő ügyfélkaput nyitni. Akinek még nincs ügyfélkapuja, bármikor regisztrálhat a rendszerbe, ami után azonnal eléri elektronikusan a saját szja-bevallási tervezetét. A adóhatóság közleményében emlékeztet: az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek, mezőgazdasági őstermelők és az egyéni vállalkozók bevallási tervezetüket a legegyszerűbben az eSZJA-portálon egészíthetik ki és küldhetik be a NAV-hoz, ezen lépések nélkül az ő tervezetük nem válik automatikusan bevallássá május 22-én. A többi adózónak nincs teendője, ha a tervezet adataival egyetért.

Aki módosítani szeretné a tervezetet, az használja a portál kereső funkcióját, úgy tudja a leggyorsabb megtalálni a kiegészítendő tételt – javasolják. Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz mindenképpen meg kell adni a bankszámlaszámot (nem a bankkártyaadatokat) vagy postacímet, attól függően, hogy miként szeretné megkapni az összeget. A kiutalás a bevallás beérkezésétől számítva legkésőbb a 30. napon megtörténik. Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet nyilatkozni – áll a közleményben.

Ne felejtsük adónk egy százalékát az egyházak helyett a Nemzeti Tehetség Programnak adni! Nagyobb szükségünk van a művelt fiatalokra!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A gyerek quad egyszerre menő és biztonságos

szo máj 13 , 2023
A quadokról mindenkinek a végtelen sebesség és az egyedülálló élmény jut eszébe. Ez vonatkozik a felnőttekre és a gyerekekre egyaránt. A quadozás mindig is különleges volt, és ma már a biztonság miatt sem kell aggódni, hiszen a biztonsági előírások és a védőfelszerelések teljesen minimalizálják a problémák kockázatát. Milyen a quadozás […]
szigetmotor.hu

És még ez is...