NAV: lebukhatsz, ha meglopod a munkaadód

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Munkaadójukat megkárosító pultosokat buktattak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai, akik egy söröző online pénztárgépének adatai alapján leplezték le a csalókat. A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának közlése szerint az ellenőröknek gyanús lett, hogy a csepeli sörkimérésből feltűnően rapszodikusan érkeznek a forgalmi adatok az online pénztárgéprendszeren keresztül. A gyors, egymás utáni értékesítéseket újból és újból hosszú, forgalommentes időszakok követték.

Az ellenőrök kiszálltak a helyszínre, és megfigyelték, hogy amikor a vállalkozó a söntésben van, az alkalmazottak minden eladást beütnek a pénztárgépbe, de amikor a konyhába megy elkészíteni a vendégek által rendelt ételeket, a pultosok szinte semmit sem rögzítenek a bevételből. A vállalkozót megdöbbentette, amikor az ellenőrök ezt elmondták neki. Azóta nincs gyanús hullámzás a forgalmi adatokban, a napi rögzített értékesítések száma pedig megháromszorozódott — számolt be a tanulságos történetről az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Okos biztonsági öv mentheti meg a kamionosok életét

csü júl 24 , 2014
“Okos biztonsági övet” fejlesztenek spanyol mérnökök. A készülék figyeli a szívritmust, és vészjelet bocsát ki, ha az elalvás veszélye fenyegeti a kormány mögött ülőt. A műszer észleli, ha lassul a légzés és a szívverés, ekkor figyelmeztető jelet ad, hogy az autó vezetője húzódjon le, így megelőzheti a balesetet – tudósított […]

Friss, ropogós