NAV: ésszel adjuk meg az adatainkat idegeneknek

aprohirdetesHárom év börtönre ítélt egy férfit a személyi jövedelemadó (szja) bevallásával összefüggő költségvetési csalás és okirat-hamisítás miatt a Székesfehérvári Járásbíróság – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel. A Fejér megyei férfi személyenként százezer forint alatti összegeket igényelt vissza jogosulatlanul mások nevében, adataikat felhasználva. Saját maga állította ki a hamis adóbevallásokat, és ehhez csalárd módon szerezte meg mások személyes adatait internetes álláshirdetések révén.

A jogerős ítélet szerint ezzel a módszerrel a férfi 216 hamis adóbevallást nyújtott be, és összesen húszmillió forintot igényelt vissza. Ennek csak töredékét kapta meg az általa nyitott bankszámlára, mivel a NAV-nak időben feltűnt a csalás. “Érdemes továbbra is jól megfontolni, kinek adja meg az ember személyes adatait. Az ilyen esetekben ugyanis előfordulhat, hogy nemcsak a költségvetést lopják meg – mint ahogy az adóbevallásos csaló is tette -, hanem az is kárt szenved, aki nem bánt körültekintően a saját adataival” – áll a NAV közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az NMHH ismét megbírságolta az MVM Net Zrt.-t

csü dec 17 , 2015
Közel negyvenmillió forintos pénzbírságot szabott ki elsőfokú, nem jogerős döntésében az MVM Net Zrt.-re a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), mert hiányosságokat tapasztalt a 450 MHz-es frekvenciahasználati jogosultság hasznosítására kötött hatósági szerződés II. ütemének teljesítésében. A hatóság szerdai közleménye emlékeztetett arra, hogy a tavaly április 30-án az elsősorban a […]
Forint