NAV: áprilisban frissül az onlineszámla-rendszer

Április 1-jétől az online számla rendszer új verzióra vált, ettől az időponttól a vállalkozások kizárólag a 2.0-ás XSD-verzióval küldhetik be számlaadataikat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV).

Az adóhatóság közleménye szerint az új verzió már fut, de alkalmazása még nem kötelező, március végéig használható az 1.1-es XSD-séma is. A NAV az adatszolgáltatás 2.0-ás verzióját a számlázó program fejlesztőinek javaslatait is figyelembe véve készítette el, a véglegesítést több hónapos tesztidőszak előzte meg. A gazdálkodók számára a váltás nem jár az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése terén gyakorlati változással, kizárólag a számlázóprogramjukat kell felkészíteni. A számlázó szoftver átállításának technikai lépéseiről az alkalmazott program fejlesztőjénél érdemes tájékozódni – közölték. A 2.0-ás XSD-verzióra átállással egyidejűleg módosult az online számla rendszer számlaadat-lekérdező és adózólekérdező szolgáltatása is, ami újabb lehetőségeket biztosít az adatok hasznosítására és tovább egyszerűsíti az adminisztrációt. Az online számla rendszerrel kapcsolatos aktuális információk, változások és fejlesztői tudnivalók a közlemény szerint elérhetők a rendszer internetes oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A NÚSZ Zrt. korszerűsíti az útdíjfizetési rendszert Ecuadorban

szo márc 14 , 2020
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) korszerűsíti az útdíjfizetési rendszert Ecuadorban, miután együttműködési megállapodást kötött a dél-amerikai ország közlekedési minisztériumával — közölte a NÚSZ Zrt. A társaság a megállapodás alapján vállalta a helyi útdíjfizetési rendszer átfogó fejlesztését és egységesítését. A megbízás részeként megvalósíthatósági tanulmány készül, és kidolgozzák a díjpolitika […]
matrica, útdíj