NAV: annyi a papírszámláknak

Izer NorbertJúlius 1-től több mint egymillió vállalkozás egymás közötti ügyletének a számlaadatait látja az adóhivatal.

A gazdálkodókat egy újítással segíti a NAV: okostelefon használatával ingyenesen és néhány kattintással állítható ki a számla a NAV Online Számlázó programjának mobilalkalmazásával. A zökkenőmentes átállást pedig a július 1-től szeptember 30-ig tartó szankciómentes-időszak biztosítja – közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Annak ellenére, hogy az adóhivatal új applikációja minden vállalkozás számára egyszerűvé teszi az online számlázást, az adóhivatal figyelembe véve a koronavírus miatti nehézségeket, szeptember 30-ig nem szankcionálja a százezer forintos értékhatár eltörlése miatt keletkezett új adatszolgáltatási kötelezettséget betartani nem képes vállalkozásokat – jelentette ki Izer. Az adóhivatal a mobilapplikációval minden anyagi és bürokratikus terhet levesz a vállalkozók válláról — állítja az államtitkár.

Az Online Számlázó mobilapplikáció már letölthető, és használatával a számlakiállítás gyors és egyszerű. A könnyű használat mellett számos funkciót kínál a program, számos lekérdezési lehetőségre, a számlák módosítására, érvénytelenítésére is van lehetőség, de a partnerek speciális kezelése is biztosított, így például automatikusan tölti be az alkalmazás a vevő adatait. Az államtitkár emlékeztetett, hogy július 1-től, a 100 ezer forintos áfa összegre vonatkozó értékhatár eltörlésével, már minden áfaalany, vagyis lényegében minden vállalkozó, még az áfában alanyi mentességet választók is, online számlázásra kötelezettek. Az adatszolgáltatás jövőre, 2021. január 1-től válik teljessé, amikor minden számlát megkap, még a magánszemélyek részére kiállítottakat is a hivatal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Analízis: a digitális gazdaság nem tényező a régiónkban

hét jún 1 , 2020
Az Analysys Mason Ltd. kutatóintézet májusi előrejelzései nemzetközi szinten a távközlési cégek jövőbeli piaci lehetőségeit három forgatókönyv szerint vázolják fel. Az optimista verzió szerint 2020 végére lesz hatékony koronavírus-ellenszer, egyik gazdasági térséget sem éri túlzottan a válság okozta kiesés és körülbelül egy év után helyre is áll a piac. A […]

Friss, ropogós