National Instruments: a lányok, a lányok, a lányok… mérnökök

studentImmár negyedik alkalommal rendezik meg 2015. április 23-án Magyarországon a Lányok napját. Debrecenben működő National Instruments Hungary Kft. 2013-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, s idén is megrendezik a programot. Ábrahám László ügyvezető igazgató megállapította, hogy a mérnöki pályán főleg férfiak dolgoznak, ám ezen a helyzeten több okból érdemes változtatni. Nem csak Magyarországon, de az egész világon mérnökhiánnyal küzd a gazdaság. Ezért fontos, hogy a lányok számára is vonzó legyen ez a pálya. Azért is lenne pozitív hatása, ha minél több nő lenne a mérnökök között, mert a nők a férfiaknál precízebben, átfogóbban gondolkodnak a megoldandó feladatokról, így ha férfiak és nők együtt dolgoznak egy-egy probléma megoldásán, a munka az átlagosnál sikeresebb — mondta Ábrahám. (Ki is halna az emberiség, ha a férfiak és nők nem dolgoznának együtt egy-egy probléma megoldásán… A -szerk- bugyuta megjegyzése.)

A Nemzetközi Távközlési Egyesület 2010-ben indított, Lányok napja elnevezésű nemzetközi pályaorientációs kezdeményezésének célja, hogy az önkéntesen csatlakozó vállalatok, oktatási intézmények és kutatóintézetek segítségével új megvilágításba helyezze a lányok számára az infokommunikációs és technológiai ágazatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Magyar Telekom mobil ügyfelei megint kifogták

sze ápr 8 , 2015
A Magyar Telekom mobil ügyfelei harminc napig díjmentesen kipróbálhatják a Magisto videószerkesztő alkalmazás prémium funkcióit. A Magisto videószerkesztő szolgáltatás segítségével a felhasználók videóiból, fényképeiből és képeiből pillanatok alatt egy rövid, zenei és grafikai effektekkel megszerkesztett, mulattató videó készíthető. A klip megosztható és a prémium ügyfelek számára le is tölthető saját eszközükre […]

Friss, ropogós