Naplózd az életed: a rosszfiúk imádni fognak I.

eletnaplozasVilágszerte emberek milliói rögzítik életük, gondolataik, élményeik és teljesítményük minden aspektusát napi rendszerességgel, valamilyen önkövető tevékenységgel. Ezt a jelenséget life loggingnak (életnaplózás) vagy quantified selfnek (megmért én) nevezik. A tevékenység eredményeképpen az összegyűjtött, továbbított és a különféle helyeken tárolt személyes adatok mennyisége már komoly biztonsági kérdéseket is felvet — állítják a Symantec szakértői. Az it-biztonsági társaság szakértői több biztonsági kockázatot is találtak ezekben az eszközökben és alkalmazásokban. Az egyik legfontosabb veszélyforrás – amely ráadásul piacvezető termékeket is érint – a helymeghatározás sebezhetőségéhez kötődik.

Sokan használnak ugyanis olyan eszközöket, mint az elektronikus karszalag, az okosóra vagy más okos ruházat. Ezek az eszközök általában számos érzékelőt, processzort, memóriát, illetve kommunikációs interfészt tartalmaznak. A kütyükkel a felhasználó könnyedén összegyűjtheti, tárolhat és továbbíthatja az adatokat egy másik számítógépre, amely feldolgozza és elemzi ezeket. A speciális eszközök növekvő elterjedésének ellenére még mindig az okostelefonokat használjuk leginkább életünk történéseinek követésére. (Folytatjuk.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az IFS esete a valódi kalózokkal

pén aug 8 , 2014
Közhely, hogy a kalózok elleni háború folyamatos harc. És nem csak a kibervilágban, hanem a való világban is — írja blogbejegyzésében Jeff Pike, az IFS globális üzletfejlesztéssel foglalkozó marketing vezetője. A NATO kalózkodás elleni projektje, az Operation Ocean Shield (OOS) olyan sikeresnek bizonyult, hogy a szervezet nemrég bejelentette: 2016-ig folytatják […]