NAIH: a legfontosabb tudnivalók a GDPR-ről IV.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) újabb állásfoglalását tett közzé honlapján az Európai Unió új adatvédelmi rendeletével (GDPR) kapcsolatos különböző kérdésekben. A legfontosabbakat Horváth Katalin, a Sár és Társai Ügyvédi iroda partnere válogatta ki az olvasóink számára.

4. A szakmai kamarák adatkezeléséhez nem kell hozzájárulás
A NAIH részletesen foglalkozott a szakmai kamarák által végzett adatkezeléssel és azzal, hogy ahhoz kell-e a kamarai tagoktól hozzájárulást kérni. Egészségügyi szakmai kamara esetében megerősítette, hogy ezen kamarák adatkezelése jogszabályon nyugszik, így amennyiben a jogszabályban meghatározott célra végeznek adatkezelést, ahhoz a kamarai tagok hozzájárulása nem szükséges. Ha azonban ezen céloktól eltérő célú adatkezelést is végeznek, ezekhez már külön hozzájárulást kell kérni a tagoktól. Ezzel kapcsolatban a NAIH azt is kiemelte, hogy a szakmai kamaráknak a jogszabály alapján végzett adatkezelésük körében nem kell biztosítaniuk az adathordozhatósági jogot, a hozzájárulás alapján történő automatizált adatkezelések esetében azonban igen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyarországra jön a Retargeting.biz

csü ápr 26 , 2018
Az e-kereskedelmi piacon erősíti tovább a pozícióit a Retargeting.biz. A romániai székhelyű online kereskedő és marketing cég nem csak hazájában, hanem egész Kelet-Európában, így Magyarországon is, bevezeti új megoldását, amely az alkalmazásprogramozási (API) felületen keresztül teszi elérhetővé az ügyfeleinek a Google, a Facebook és az Instagram alkalmazásait. Ezzel regionálisan az […]

És még ez is...