NAIH: a legfontosabb tudnivalók a GDPR-ről III.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) újabb állásfoglalását tett közzé honlapján az Európai Unió új adatvédelmi rendeletével (GDPR) kapcsolatos különböző kérdésekben. A legfontosabbakat Horváth Katalin, a Sár és Társai Ügyvédi iroda partnere válogatta ki az olvasóink számára.

3. Adatvédelmi tisztviselő informatikus mérnök is lehet
A Naih ismét megerősítette, hogy az adatvédelmi tisztviselői pozíciót betöltheti munkavállaló vagy külsős vállalkozás/magánszemély is megbízás alapján. Az adatvédelmi tisztviselőnek nem kell felsőfokú végzettséggel rendelkeznie, de szakértői szintű, komplex szakmai ismeretekkel kell rendelkeznie az adatvédelem jogi és gyakorlati előírásairól, és alkalmasnak kell lennie a pozíció betöltésére, így bármilyen végzettséggel, például informatikusi diplomával is lehet valaki adatvédelmi tisztviselő megbízási szerződés alapján. A NAIH kiemelte, hogy az adatvédelmi tisztviselőkről a jövőben is nyilvántartást fog vezetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Sikerrel zárult a Digitális Témahét az iskolákban

sze ápr 25 , 2018
A korábbi évekhez hasonlóan, idén is nagy érdeklődés mellett zajlott a Digitális Témahét, amelyben 920 iskola, 3000 digitális pedagógiai projekt, hétezer pedagógus és 120 ezer diák vett részt. Idén közel hétezer pedagógus és 120 ezer tanuló vett részt a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) szervezésében és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai […]
tanuló osztály

Friss, ropogós