Mikrohullám: gigaüzlet az iskolák bekötése

1

antennaKözös ajánlattevőként a T-Systems Magyarország Zrt. és az Antenna Hungária Zrt. 1 milliárd 308 millió forinttal nyerte azt a tendert, amelynek eredményeként 375 közoktatási intézmény jut mikrohullámon szélessávú internethez – jelent meg a hétfői Közbeszerzési Értesítőben. A nyílt közbeszerzést a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet írta ki, és a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló ajánlat lett a nyertes.

A nyertesnek másodpercenként 100 megabit full-duplex adatsebességű kapcsolatot kell megteremtenie a kiépítendő mikrohullámú berendezésekkel. A nyertes ajánlattevő jótállási ideje öt év, a felszerelt eszközök az ajánlatkérő tulajdonába kerülnek. A projekt a Végponti kapcsolatok fejlesztése a közoktatásban című TIOP program része. A felhívásra két ajánlat érkezett, a másikat a Sagemcom Magyarország Kft. adta be.

(Az egy iskolára jutó bekötési díj 1,308012900 milliárd forint/375 iskola=3,4880344 millió forint. Közel három és fél millió forint. Ehhez képest az internet.hu szerint a mikrohullámú internet bekötési díja a nulla és a 15 ezer forint között mozog. Igaz, ezek az internetkapcsolatok csak 1-15 megabitesek, és az eszközök tulajdonjoga a szolgáltatóké marad. A -szerk- megj.)

One thought on “Mikrohullám: gigaüzlet az iskolák bekötése

  1. Ez a Vég. Pont. Nem akarok ilyenhez semmiképp kapcsolódni.
    Ezek után gondolom a ma Lillafüreden átadott szuperszámítógép (szintén NIIF intézet kiírás) szerény büdzséjébe csak egy 35 perces átadó ceremónia fért (egy államtitkár, egy kancellári, egy rektori egy NIIFI (a NI lovagjai, gyalog-galopp) plusz az iciri-piciri – Szinva NET igazgató beszéddel). Kitüntetések és oklevelek kedvezményesn kaphatók az éremboltban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magnus Ternsjö a UPC Magyarország élén

ked okt 13 , 2015
A UPC Magyarország Kft. vezérigazgatója november 1-jétől Magnus Ternsjö lesz, aki a UPC írországi cége, a Virgin Media ügyvezetői posztjáról érkezik a magyar vállalathoz — közölte a társaság. A tájékoztatás szerint az eddigi vezérigazgató, Severina Pascu, a UPC anyavállalata, a Liberty Global közép- és kelet-európai régiójának ügyvezető igazgatói teendőire koncentrál […]