Nagyot növekedne idén a PROGmasters programozóiskola

számítógép oktatás iskolaA tavalyinál közel húsz százalékkal több, mintegy 300 diák végezhet a PROGmasters programozóiskola és it-képzési központ informatikai képzésein az idén a központ vezetői szerint — közölte az iskola. A közlemény szerint a várt bővülést arra alapozzák, hogy folyamatos, sőt növekvő az igény az informatikai szakemberekre, miközben a képzésből kikerülő új szakemberek száma jóval elmarad ettől. A PROGmasters tapasztalatai szerint a junior pozíciókat tekintve programozókból van a legnagyobb hiány, ugyanakkor a szoftverfejlesztők mellett többek között az üzleti folyamatokat automatizáló szakemberek és az adattárház-szakértők, továbbá a kezdő alkalmazás-üzemeltetők, valamint a tesztelők is keresettek Magyarországon. Az idei végzőseik közül 154-en szoftverfejlesztő, 81-en manuális tesztelő képesítést szerezhetnek, míg 65-en alkalmazás-üzemeltetőként kezdhetnek majd új karriert.

Az informatikusok iránti jelentős kereslet, a folyamatosan növekvő iparági bérek és a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt, a bootcampek diákjainak száma idén harmadával, összesen kétezer főre bővülhet. Ez annak is köszönhető, hogy a cégek egyre gyakrabban hajlandóak finanszírozni leendő munkavállalóik képzésének költségeit is – hangsúlyozták. Tájékoztatásuk szerint ez utóbbi teszi lehetővé, hogy teljesen díjmentes képzéseket is tudnak indítani. A PROGmasters például tavaly év végén hirdette meg ilyen rendszerű alkalmazás-üzemeltető képzését, idén márciustól pedig egy ugyancsak ingyenes, nyolc hetes manuális tesztelő tanfolyamot indít. Az álláslehetőséget kínáló, ingyenes it-képzésre február 1-jéig bárki jelentkezhet, akár felhasználói szintű informatikai ismeretekkel és középszintű német nyelvtudással. A végzettek a PROGmasters partnercégeinél kaphatnak állást minimum bruttó 400 ezer forintos kezdő fizetésért.

A PROGmasters márkatulajdonosa, a QTC Kft. 2019-ben 159,1 millió, 2020-ban – 155 százalékos növekedéssel – 405,6 millió forint árbevételt ért el. Ezzel párhuzamosan a cég adózott eredménye a 2019-es 50 millió forintról több mint négyszeresére, 205 millió forintra bővült 2020-ban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Milyen a férfi cipő divat télen?

szo febr 5 , 2022
Sokan talán hüledeznek a kérdés hallatán, hiszen a válasz egyértelmű, bakancs! Valóban, nagy valószínűséggel a legnépszerűbb a bakancs lenne, ha felmérést végeznénk, azonban van egyéb alternatíva is, hogy az urak elegánsak, stílusosak legyenek, mégis kényelemben és biztonságban érezzék magukat. Minden férfi bakancsban jár télen?  Akárhogy is nézzük, a férfiak körében […]
vibacipo.hu

Friss, ropogós