Nagyot nőtt a félvezetők globális eladása

áramkőrNőtt a félvezetők globális eladása az idei első negyedévben éves összehasonlításban, ugyanakkor márciusban havi szinten csökkenést jegyeztek föl.

A világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA számításai szerint világszinten 137,7 milliárd dollár értékben adtak el félvezetőket az idei első három hónapban, ami 15,2 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit, de 5,7 százalékkal elmaradt a tavalyi utolsó három hónapitól. A márciusi árbevétel 0,6 százalékkal csökkent februárhoz képest.

John Neuffer, a SIA elnök-vezérigazgatója szerint az eladások havi és negyedéves szintű visszaesése a szokásos szezonális trendet tükrözi. Azt mondta, hogy a piac várhatóan tovább nő az év hátralévő részében, idén összességében kétszámjegyű éves bővülés várható.

A félvezetőipar globális értékesítése tavaly 8,2 százalékkal, 526,8 milliárd dollárra esett az egy évvel korábbi, rekordszintű 574,1 milliárd dollárról. Tavaly csak Európában nőtt a chipeladás, négy százalékos bővülést jegyeztek fel. A félvezetők értékesítése Észak- és Dél-Amerikában 5,2 százalékkal, Kínában 14 százalékkal, Japánban 3,1 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni régióban és másutt 10,1 százalékkal csökkent.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kínos baki a posta weboldalán

ked máj 14 , 2024
ShareTweetPinShareA posta.hu oldalra történő belépésnél egy új szoftver üzembe helyezése miatt fennakadások voltak tapasztalhatók hétfőn 9 óra 46 perctől, a hibát 14 óra 45 percre orvosolták, azóta a Magyar Posta weboldalára a bejelentkezés zökkenőmentes – közölte a társaság. A posta arról is tájékoztatott, hogy május 9-én egy sikertelen szoftverfrissítés miatt […]
Magyar Posta tantusz

És még ez is...