Nagyon terjed a Fast-Flux botnet

switchA Fast-Flux egy DNS alapú technika, amit botnet hálózatok arra használnak, hogy adathalász és káros kód terjesztő oldalakat, vagy a fertőzött hosztokat rejtsenek proxy szerverek mögé. A botnet tagjai round-robin ütemezéssel nagyjából öt percenként váltják egymást, és megváltoztatják DNS bejegyzéseiket meggátolandó az IP alapú szűrést, és a hálózat felfedezését.

A Fast-Fluxnak két típusa létezik, a Single-flux, és a Double-flux. Az utóbbi annyiban különbözik, hogy egy további redundancia réteget hoz létre, így még kisebb esély van az esetleges szolgáltatás kiesésre. A fast-flux botnetek várhatóan jóval tartósabbak lesznek a hagyományos társainál. Ha a szolgáltató blokkol néhány ferőzött számítógépet, nemsokára újabbak lépnek a helyükbe, és a “szolgáltatás” nem szűnik meg a fertőzött hostokon — írja a cert.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A sorrend: Apple, Samsung, Lenovo

sze nov 4 , 2015
Az idei harmadik negyedévben változatlanul az Apple értékesítette a legtöbb táblagépet, 9,9 milliót, annak ellenére is, hogy ez 19,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Az Apple piaci részesedése ezzel párhuzamosan 20,3 százalékra csökkent 22,1 százalékról. A rangsorban második Samsung 16,2 százalékos piaci részesedést vívott ki a harmadik negyedévben […]

És még ez is...