Nagyon sokan lopják az e-könyveket

ebookEgy friss, az e-könyv olvasási szokásairól szóló. nem reprezentatív felmérés szerint a kutatásban résztvevők majd egyharmada rendelkezik olyan eszközzel, amellyel tud elektronikus könyvet olvasni, s majdnem eléri az ötven százalékot azok aránya aki olvastak már e-könyvet, míg kilenc százaléknyian rendszeresen olvasnak e-könyvet — írja a hamisitasellen.hu.

A válaszadók 44 százaléka egyáltalán nem olvas e-könyvet (függetlenül attól, hogy van-e olvasó eszköze vagy sem), 28 százalékának ugyan nincs olvasó eszköze, de olvas e-könyvet, és további 28 százalékának van olvasó eszköze is és olvas is elektronikus könyvet.

A válaszadók fele töltött már le az internetről könyvet – legnagyobb arányban azok, akiknek van olvasó eszközük. Azok körében, akik már töltöttek le valaha az internetről e-könyvet, viszonylag sokan, 42 százaléknyian nyilatkoztak úgy, hogy volt példa arra, hogy illegális forrásból töltöttek le.

Az illegális tartalmak magas arányú használatát jelzi az is, hogy a letöltőknek mindössze 30 százaléka nyilatkozott úgy, hogy egy e-könyv beszerzésekor figyel arra, hogy csak legális weboldalról szerezzen be könyvet.

A válaszadók 43 százaléka ugyan figyel arra, hogy legális legyen a letöltés, de igénybe vesz illegális forrást, ha a könyvhöz csak azon keresztül juthat hozzá. A kérdőívet kitöltők majd egynegyede számára egyáltalán nem fontos, hogy legális vagy illegális a weboldal ahonnan a könyveit letölti — áll a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. által készített felmérésben.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Most király Xperia Z2 tulajdonosnak lenni

csü máj 15 , 2014
A Sony Mobile bejelentette, hogy az Epic Records kiadóval és a Michael Jackson Hagyatéki Alapítvánnyal történt közös megállapodásnak köszönhetően egy igazi zenei csemegével szolgál az új Xperia Z2 okostelefon vásárlóinak. Tegnaptól ugyanis ingyenesen elérhetővé1 válik a pop (külföldi) királyának, új, eddig még nem hallott dalait tartalmazó XSCAPE című albuma az […]