Nagyon okos otthon: jön az LG SmartThinQ Hub

LG-SmartThinQ-HubÚj taggal bővül az LG Electronics (LG) „dolgok internete” (Internet of Things – IoT) hálózata: a vállalat a CES 2016 szakkiállításon mutatja be a SmartThinQ Hubot, az okos otthonok központi egységét. Az LG SmartThinQ Hub a gyártó szerint sokkal több, mint egy egyszerű átjáró, azaz összekötő pont az otthoni eszközök és szenzorok számára, mert képes emlékeztetni a személyes naptárakban szereplő teendőkre és programokra, illetve a beépített hangszórói segítségével zenét is lejátszik. Az eszköz egy 3,5 collos LCD kijelzőt tartalmaz, az otthoni okos eszközökkel és szenzorokkal folytatott kétirányú kommunikációt pedig egy okos telefonos alkalmazás teszi lehetővé.

A SmartThinQ Hub a háztartási eszközök monitorozásával és irányításával egészíti ki az LG SmartThinQ okosotthon-platformját, legyen szó akár mosógépről, hűtőszekrényről, tűzhelyről, robotporszívóról, légkondicionálóról vagy bármilyen egyéb szenzor adatairól. A SmartThinQ Hub az LG okosotthon-platformjának központjaként működik, összegyűjti az okos eszközök által közölt információkat, de a SmartThinQ szenzorhoz csatlakoztatott hagyományos berendezésekkel is képes kommunikálni wifin vagy Bluetooth-on keresztül. Az adatokat értesítésként LCD kijelzőjén vagy hang formájában, beépített hangszóróján keresztül jeleníti meg a készülék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Itt az egyszerűbb fúziók ideje

ked jan 5 , 2016
ShareTweetPinShareA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ügyintézési határidejét is érinti a 2016. január 1-én hatályba lépő, közigazgatási bürokráciacsökkentéssel összefüggő törvénymódosítás. Az új rendelkezés szerint nyolc napon belül kell döntést hozni a két hónapnál rövidebb ügyintézési határidővel elbírálandó ügyekben (az úgynevezett sommás eljárásokban), így a versenytörvény alapján alkalmazott, egyszerűsített fúziós eljárásokban is. A GVH […]
taps

És még ez is...