Nagyon jó évet zárt tavaly a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer

Veres-Mihaly-mobilfizetesA Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) két éves működése alatt a tranzakciók száma meghaladta a 40 milliót, a forgalmi adatok folyamatosan növekednek a 2014. július 1-i indulás óta. Az egységes mobilparkolást egyre többen választják a hagyományos készpénzes megoldással szemben, 25 százalékkal több autós fizetett mobillal parkolódíjat az NMFR második üzemévében, mint az elsőben. A rendszer naponta közel 90 ezer tranzakciót valósít meg 18 viszonteladó partneren keresztül, a 76 parkolási üzemeltetőnél elérhető 248 parkolózónában – néhány számadat a NMFR a megalapításának második évfordulóján. A társaság tervei között szerepel a Nemzeti Egységes Fizetési Rendszer (NEFR) kidolgozása is. Fontos szempont azonban, hogy ezzel párhuzamosan a gazdasági szereplők (különösen a pénzügyi-szolgáltatási szektorban) is megkezdték a digitális átállást, amely az állami közszolgáltató társaságokat is perspektívaváltásra fogja kényszeríteni – mondta el Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

Nemzeti-Mobilfizetesi-Zrt-eredmenyekA NMFR-t működtető társaság az MFB Csoporthoz tartozó Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. leányvállalata. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2014. július 1-től biztosítja a közterületi mobilparkolást, az e-matrica-, valamint a HU-GO viszonylati jegyértékesítést. A társaság tavaly, a 2014-es ötmilliárdról 11 milliárd forintra növelte a forgalmát, ami 120 százalékos növekedést jelent, az üzemi eredménye pedig 11-szerese lett a korábbinak, 33,5 millióról 368 millió forintra növelve azt.

Üzemi statisztikai adatok*
– Összes mobilparkolási tranzakció száma (alkalom): 37 846 111 darab.
– Összes parkoló ellenőri lekérdezés száma (alkalom): 32 801 307 darab.
– Összes autópálya e-matrica, HU-GO viszonylati jegy vásárlások száma (alkalom): 2 418 859 darab.
(*2016. június 30.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A csoport: a magyar fizikusok ezüsttel tértek haza

sze júl 6 , 2016
A kieséses szakaszban is derekasan helytállt, s végül ezüstérmet nyert a Jekatyerinburgban megrendezett International Youth Phyiscs Tournamentet (IYPT – Nemzetközi Ifjúsági Fizikatornán a Kádár István, Varga-Umbrich Eszter, Nagy Balázs, Bánóczki Tina és Plaszkó Noel összeállítású magyar csapat. A Fizika Világkupának is nevezett versenyen 17 fizikai problémát kellett megoldaniuk a versenyzőknek […]

Friss, ropogós