Nagyon is van ok a félelemre

virusA Kaspersky Lab szakértői beszámoltak a 2016-os előrejelzéseikről. A szakértők arra számítanak, hogy 2016-ban jelentős fejlődést lesz a számítógépes kémkedés területén. Először is, drámai változás lesz a fejlett állandó fenyegetések (APT) struktúrájában és működésében. Várható, hogy csökken az “állandóság” mértéke, és nagyobb hangsúly kerül a memóriában maradó vagy a fájlnélküli rosszindulatú programokra, amelyek kevesebb nyomot hagynak a fertőzött rendszerben a felderítés elkerülése érdekében. Emellett a szakértők úgy látják, hogy kevesebb szükség van a magas szintű számítógépes ismeretek demonstrálására, így a beruházások megtérülése fogja meghatározni a kormányzatok által szponzorált támadók döntéseit. Éppen ezért lesz növekedés a „polcról levehető” malware-ek újrafelhasználásában, a bootkitekbe, rootkitekbe és egyedi fejlesztésű malware-ekbe való befektetések helyett.

Hosszabb távon várható, hogy több új belépő is megjelenik majd az APT-k világában. A kiber-zsoldosok száma emelkedni fog, ahogy egyre többen szeretnének nyereségre szert tenni az online támadásokból. Ezektől azt várják, hogy pénzért bárkit ellátnak a támadásokhoz szükséges szakértelemmel, valamint azt, hogy az érdeklődőknek magas rangú áldozatokhoz való digitális hozzáférést adnak el, amit „hozzáférés mint szolgáltatás” névvel illethetünk. Az otthoni felhasználók fenyegetettsége ugyancsak nőni fog. A szakértők szerint a zsarolóprogramok egyre nagyobb teret fognak nyerni, és előreláthatólag megjelennek majd az OS X alapú eszközökön is, amelyek gyakran tehetősebbek tulajdonában állnak, így jól jövedelmező célpontok, csakúgy mint a mobilok és az IoT-eszközök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jön a Samsung Galaxy A új szériája

csü dec 3 , 2015
A Samsung Electronics bemutatta legújabb Galaxy A okostelefonjait, amelyeknek a forgalmazását december közepétől kezdik meg. A Samsung Galaxy A (2016) készülékek három kijelző méretben kínálja a gyártó: az A7 5,4 colos, az A5 5,2 colos, míg az A3 4,7 colos képernyővel kerül majd piacra. A Galaxy A (2016) széria is […]
Samsung

És még ez is...