Nagyon innovatív lesz az Albacomp

innovacioxInnovációs központot létesít az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft., a mintegy 1,5 milliárd forint összköltségű projekthez a cég az Új Széchenyi Terv pályázatán közel 850 millió forint uniós támogatást nyert – közölte a székesfehérvári vállalat az MTI-vel. Az kft. várhatóan 2014 végéig 4 ezer négyzetméteres irodaházat és gyártócsarnokot épít, ahol helyet kaphat minden a kutatási, fejlesztési, back office, kereskedelmi, szolgáltatási, oktatási és gyártási tevékenységhez kapcsolódó funkció. A beruházás során kialakítanak egy hardverfejlesztő és tesztelő labort is, amely lehetővé tesz egyebek között GPS-GPRS-szimulációt, EMC-vizsgálatokat (termékek elektromágneses összeférhetőségének vizsgálata) és tesztelést szélsőséges környezeti hőmérsékleten is. Az innovációs központban lesz egy nagy biztonságú szerverterem, ahol rendelkezésre állnak felhő alapú ASP-szolgáltatásokhoz szükséges szerverek, nagy teljesítményű hálózati infrastruktúra, szünetmentes tápegységek. A létesítményt és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat az Albacomp tervei szerint a betelepülő vállalkozásoknak is biztosítják — írja az MTI.

Az Albacomp RI Kft. jelenleg 82 dolgozót foglalkoztat. A nyilvános cégadatok szerint az utolsó lezárt gazdálkodási évben, 2012-ben 3,2 milliárd forint árbevételt ért el, egy évvel korábban az árbevétel meghaladta a 5,5 milliárd forintot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Támadnak az adathalászok

vas márc 16 , 2014
Az ESET Radar Report e havi kiadásában azokról a szűnni nem akaró adathalász támadásokról ír, amelyek kifejezetten bankolással kapcsolatosak. Az egyik ismertetett trükk szerint a csalók olyan kéretlen leveleket küldtek szét, amelynek tárgya éppen a biztonsággal kapcsolatos, és bankkártya biztonsági szolgáltatást ígértek a brit banki ügyfeleknek. Az “RBS Credit Card […]
vírus