Nagyobb a valószínűsége annak, hogy számítógépes bűncselekmény áldotaivá váljunk, mint annak, hogy kiraboljanak

ioana-albaniFrissen készült tanulmányok szerint nagyobb a valószínűsége annak, hogy valaki számítógépes bűncselekmény áldozatává váljon, mint annak, hogy kirabolják — ismertette egy konferencián a romániai Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) főügyész-helyettese.

Ioana Albani szerint a számítógépes bűncselekményekből származó profit világszinten meghaladja a kábítószer-kereskedelemből eredő bevételt. A főügyészhelyettes úgy fogalmazott, a számítástechnikai rendszerek védelmét szolgáló intézkedéseken túlmenően nagy szükség van arra, hogy már gyermekkorban elkezdődjön az internethasználatban rejlő kockázatokkal kapcsolatos tájékoztatás — írja az agerpres.ro.

“A számítógéppel ismerkedő gyermeket mindenképpen meg kell tanítani arra, hogy a világhálót böngészve nincs egyedül, és hogy védenie kell személyes adatait. Az informatikai rendszerek is éppen úgy védelemre szorulnak, mint lakásaink. Én azt javaslom mindenkinek, hogy ne tekintse puszta formaságnak az ezzel kapcsolatos tájékoztatást, és ne kattintson rá bármire, előbb olvassa el az információkat, és értse meg, tudatosítsa, amit olvasott” — hívta fel a figyelmet Albani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.