Nagy dolgok történtek Makón és környékén

forintAz Invitel Távközlési Zrt. a Széchenyi 2020 program keretében a makói járás területén hét településen befejezte a vezetékes hálózat fejlesztését.

Az Invitel közleménye szerint a Kövegyen és Nagylakon megépített hálózatok átadásával lezárult projektben 2265 lakossági, üzleti és közintézményi végpontot építettek ki. A Pénzügyminisztérium az Invitel részére 386,18 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást biztosított vezetékes hálózatának fejlesztésére. (Ez végpontonként bő 170 ezer forint, ami aprópénz a néhány napja lezárt Bakktüttösi hálózatfejlesztés költségeihez képest: ott ugyanis egy végpontot 434 782 forinttal kellett megtámogatni az unió polgárainak. A szerk megj.) Az Invitel által megépített hálózat hosszú távon a legkorszerűbb technológiai megoldást nyújtja a makói járásban élőknek, valamint az ott működő kisvállalatoknak és közintézményeknek. A részben uniós forrásból megvalósuló fejlesztés eredményeképpen a járás minden településén elérhetővé vált a legalább 30, de többségében száz megabitet is meghaladó, vagy akár ezer megabit sávszélességű internet. Az újgenerációs szélessávú infrastruktúra létrejöttével az ügyfelek élvezhetik a minőségi digitális televízió-szolgáltatást, valamint a költséghatékony vezetékes telefonálás előnyeit is. A fejlesztés Makón, Földeákon, Királyhegyesen, Kövegyen, Maroslelén, Óföldeákon és Nagylakon valósult meg.

A kormány a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia (NIS) célkitűzéseként vállalta, hogy 2020-ra minden háztartás számára biztosítja a legalább 30 Mbps sebességű internetelérés lehetőségét. Ehhez képest most 2022-őt írunk.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Bloomberg felfüggeszti tevékenységét Oroszországban és Fehéroroszországban

csü márc 31 , 2022
A Bloomberg azt közölte, hogy felfüggeszti oroszországi és fehéroroszországi tevékenységért az Ukrajna elleni orosz invázió miatt. “A két ország ügyfelei nem tudnak majd hozzáférni a Bloomberg egyik pénzügyi termékéhez sem, beleértve a terminált, az adatlicencet, az adatkapcsolatot és az elektronikus kereskedési platformokat” –  áll az ügynökség közleményében. A cég Bloomberg Terminals […]
Bloomberg Terminals

Friss, ropogós