A britek nem hagyják szó nélkül, hogy a Facebook kísérleti egérnek nézik őket

egerVizsgálatot indít a brit adatvédelmi hivatal (ICO)  annak kiderítésére, hogy a Facebook megsértette-e az adatvédelmi törvényeket, amikor 2012-ben egy héten át manipulálta a hírfolyamot egy vitatott pszichológiai kísérlet keretében, amelynek majdnem 700 ezer felhasználó volt tudtán kívül a részese. A Facebook szerint gondoskodtak a felhasználók adatainak megfelelő védelméről. „Boldogan válaszolunk az adatvédelmi iroda bármely kérdésére” – fogalmazott közleményében Richard Allen. A Facebook illetékese elismerte, hogy az embereket felzaklatta ez a tanulmány és ezért vállalják a felelősséget, továbbá levonják az eset tanulságait.

A Cornell Egyetem és a Kaliforniai Egyetem közreműködésével végzett kutatás során a Facebook 2012-ben egy héten át manipulálta a hírfolyamot, azaz befolyásolta, hogy milyen érzelmekkel találkozzanak a felhasználók. Csaknem 700 ezer Facebook-használó volt tudtán kívül részese a tesztnek. A vizsgálatot az amerikai tudományos akadémia folyóiratának eheti számában ismertették. A tanulmány szerint azok a felhasználók, akik hírfolyamukban kevesebb negatív történettel találkoztak, maguk is kisebb eséllyel írtak negatív híreket magukról, és fordítva – adta hírül a BBC News.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Alkotmányellenes a "Nagy Testvér" törvény

sze júl 9 , 2014
Másodszor is elutasította kedden a román alkotmánybíróság az Európai Unió – időközben eltörölt – adatmegőrzési irányelvének életbe léptetésére vonatkozó jogszabályt, amelyet a román média „Nagy Testvér„-törvénynek nevez. A tavaly kihirdetett törvény arra kötelezte a telefon- és internetszolgáltatókat, hogy fél évig tárolják és szükség esetén a bűnüldöző szervek rendelkezésére bocsássák előfizetőik […]
kém, ügynök

És még ez is...