Nagy-Britannia hisz az egyetemi internetes távoktatásban

 

Nagy-Britannia is elindította saját internetes távoktatási projektjét, amelynek keretében a szigetország több mint húsz egyeteme kínál ingyenes online tömegkurzusokat a tanulni vágyóknak. A FutureLearn elnevezésű új oktatási projekt 21 brit egyetem – köztük a birminghami, a sheffieldi és a bristoli -, valamint a dublini Trinity College és az ausztrál Monash Egyetem közreműködésével indul. A diákok többek közt mobiltelefonon és otthoni számítógépen is követhetik az órákat. A British Library, a British Museum és a British Council a tananyagokhoz való hozzáférést fogja biztosítani a diákok számára. Ez idáig húsz rövid – egyebek közt a webtudományba, a III. Richárd-korabeli Angliába és a pszichológiába betekintést engedő – kurzust jelentettek be, amelyekből nyolc már az idén elindul. A kísérleti fázisban a hallgatóknak feleletválasztós teszteket kell kitölteniük és nem kapnak hivatalos minősítést – adta hírül a BBC News nyomán az MTI.

 

Az Egyesült Államokban tavaly elindított online tömegkurzusok nagy hatásúak, különösen, hogy olyan élvonalbeli egyetemek állnak a projekt élén, mint a Harvard, a Massachusettsi Műszaki Egyetem és a Stanford. A kurzusok heves vitát váltottak ki a felsőoktatás költségeire vonatkozóan, illetve, hogy egész pontosan miért is fizetnek a diákok, amikor rengeteg információ és speciális egyetemi tanagyag elérhető az interneten is. Az amerikai kurzusok némelyikén már hivatalos minősítést is szerezhetnek a diákok, amennyiben fizetnek érte, hogy felügyelet mellett írhassanak teszteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiderült miért drágák az online pénztárgépek

vas szept 22 , 2013
Bár a gazdasági tárca sokat tanulmányozta a nemzetközi példákat, végül olyan feltételeket szabott, amelyek teljesítéséhez olyan új pénztárgépeket kell üzembe helyezni, amelyek korábban sem a nemzetközi, sem a hazai piacon nem voltak kaphatóak – közölte a minisztérium a CompLex Kiadó adóügyi szakportálja kérdésére. Eleinte úgy lehetett tudni, hogy a Nemzetgazdasági […]
dollár

Friss, ropogós