Na végre! Elkészült a Digitális Oktatási Stratégia

Deutsch-TamasElkészült és a nyár végére a kormány elé kerül a Digitális Oktatási Stratégia, szeptemberben pedig hozzákezdenek annak végrehajtásához — jelentette be a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás kiemelte: a stratégia minden elemében illeszkedik a köznevelési, a szakképzési, a felsőoktatási és a felnőttképzési rendszert fejlesztő kormányzati elképzelésekhez. (Megjósolható, hogy pont ez a legnagyobb baj az anyaggal: ugyanis amit eddig a rendszerváltó kormányzat művelt az oktatással, az mindennek nevezhető, csak előremutatónak nem. A -szerk- megj.)

Deutsch szerint “Magyarországon a digitalizáció úgy fog megtörténni, hogy minden magyar polgár nyertese lehet a folyamatnak”. A most elkészült stratégián keresztül a magyar oktatási rendszerben az eddigieknél jóval nagyobb szerepet kap a digitális világ, amihez az oktatáson belül új személetmódra, új pedagógiai módszertanra, új tanulási folyamatokra és a digitalizációra nyitott oktatási környezetre van szükség — mondta Deutsch. Hozzátette, a stratégia foglalkozik a fizikai infrastruktúrával, az intézmények eszközellátásával, a pedagógus digitális felkészültségével és az oktatási tananyagokkal is.

A stratégiától azt várják – közölte a miniszterelnöki biztos -, hogy 2020-ra befejeződik a teljes magyar oktatási rendszer digitális átalakítása. Minden tanárnak és oktatónak lehetősége lesz döntő részben ingyenes kompetenciafejlesztésre, az állampolgároknak az alapvető digitális tudás elsajátítására, a kis- és középvállalkozások tulajdonosainak, vezetőinek pedig a cégük érdekében elsajátítandó digitális tudás megszerzésére. Deutsch Tamás szerint a stratégia révén Magyarország 2020-ra eljuthat oda, hogy a digitális írástudás és -használat, az internet elterjedtségének tekintetében, a pedagógusok digitális felkészültségében, az oktatás digitalizáltságában megelőzi az Európai Unió átlagát. Modellértékű stratégiát szeretnék megvalósítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Laptopot zsákmányoltak volna a fizetés helyett

ked júl 26 , 2016
A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség fegyveresen elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt – gyorsított eljárásban – bíróság elé állította azt a 21 éves férfit, valamint 23 éves nőt, akik pár nappal ezelőtt a nő korábbi munkahelyén gáz-riasztó fegyverrel követelték az elmaradt munkabért. A pesti Bonnie és Clyde 2016. július 18. […]